InfoFoto: Arhiva

BESPLATNA priprema za MALU MATURU

Autor: InfoKG
08:00 | Ponedeljak, 06 03 2023

U Kragujevcu će i ove godine za osmake biti organizovana besplatna pripremna nastava za polaganje male mature. Zainteresovani se mogu prijaviti onlajn OVDE do 15. marta, a prednost imaju iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite.

Sa željom da se kragujevački osmaci što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita, Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade i ove godine organizuje besplatnu pripremnu nastavu za polaganje male mature. 

Cilj ovog programa je da im pomogne da se što bolje pripreme za polaganje prijemnog ispita, kao i da se smanje troškovi roditeljima koje imaju prilikom pripreme dece za upis u srednje škole. Program pripremne nastave organizuje se za predmete  srpski jezik, matematika, fizika, hemija i biologija.

Grad Kragujevac i Kancelarija za mlade godinama unazad organizuju ovaj vid pomoći đacima i roditeljima, u saradnji sa profesorima i studentima Prirodno-matematičkog fakulteta i Filološko-umetničkog fakulteta.

Prijave za besplatnu pripremnu nastavu su onlajn OVDE i trajaće do 15. marta do 10 sati. Prioritet imaju učenici/ce iz porodica koje koriste neki oblik socijalne zaštite, a fotokopiju tog dokumenta/rešenja dostaviti u ul: Cara Lazara broj 15 radnim danima od 8 do 12 sati ili poslati skenirani dokument na mejl: kzmkragujevac@kg.org.rs.