Info

Dokumentacija o statusnom pripajanju 5 JKP u jedno APR-u stiže u četvrtak

Autor: Jovana Mladenović
12:00 | Utorak, 25 12 2018

Predaja dokumentacije APR-u, čime će se ozvaničiti statusno pripajanje pet gradskih javno-komunalnih preduzeća u jedno - JKP "Šumadija" Kragujevac, biće izvršena u četvrtak, 27. decembra, saznaje portal InfoKG. Objedinjeno preduzeće kao takvo postojaće od 1. januara 2019. godine, a na spisku zaposlenih imaće sve one koji se do kraja ove godine ne izjasne za dobrovoljni odlazak iz matičnih preduzeća, u skladu sa novom sistematizacijom radnih mesta.

JKP "Šumadija" glavna je tema u kragujevačkoj javnosti ovih dana, pre svega zbog činjenice da se broj zaposlenih mora smanjiti za 120 do 130. Mada to nije novina, već usklađivanje sa Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu lokalne samouprave, koju je Vlada Republike Srbije donela još 20. juna 2017. godine, javnost je podeljena u mišljenju da li je način na koji će se rez u broju zaposlenih izvršiti korektan ili ne, ko će otići i gde. Portal InfoKG o tome je detaljno pisao juče, a teksta se možete podsetiti klikom na link: OTKAZI u JKP neminovnost, ali KO ĆE OTIĆI i šta je Grad uradio da stvori nova radna mesta?

Dokumentaciju će APR-u predati generalni direktor JKP "Šumadija" Kragujevac, Nemanja Dimitrijević, kako je i potvrdio u izjavi za naš portal.

Na taj način zvanično prestaju da postoje "Čistoća", “Gradske tržnice”, “Gradska groblja”, “Parking servis” i “Zelenilo”, praktično sva JKP sem "Vodovoda", i postaju "5 u 1", odnosno JKP "Šumadija" Kragujevac.

Ovim činom biće demantovane tvrdnje, koje su se poslednjih dana mogle sporadično čuti, da do statusnog pripajanja neće ni doći, odnosno da će ono biti odloženo za 6 meseci.