InfoFoto: Ilustracija

Država traži strateškog partnera za izgradnju SEVERNE OBILAZNICE oko Kragujevca

Autor: InfoKG
10:00 | Petak, 21 01 2022

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture objavilo je javni poziv za izbor strateškog partnera na izgradnji Severne obilaznice oko Kragujevca, piše eKapija.

Za strateško partnerstvo u projektu čiji je investitor JP Putevi Srbije može da konkuriše domaće ili strano pravno lice, kao i konzorcijumi koji zadovoljavaju uslove iz Uredbe o izboru strateškog partnera.

U pozivu se ističe da je obaveza budućeg strateškog partnera da izradi projekto-tehničku dokumentaciju koja obuhvata projekat za građevinsku dozvolu, projekat za izvođenje i projekat izvedenog objekta uz izvođenje radova na izgradnji Severne obilaznice.

Prijava za izbor strateškog partnera traje do 11. februara, a otvaranje pristiglih prijava obaviće se sledećeg dana, u 12 časova, u prostorijama Ministarstva. Bliže detalje o javnom pozivu možete da pogledate OVDE.

Izgradnja Severne obilaznice radiće se u dužini od oko 22 km, a prostorni plan projekata obuhvata delove katastarskih opština Cvetojevac, Jovanovac, Kragujevac 4 i Novi Milanovac, ukupne površine 65 ha 25 ar 15 m2.

Računska brzina za dimenzionisanje elemenata trase je 100 km/h. Poprečni profil saobraćajnice sadrži četiri saobraćajne trake širine po 3,5 m, ivične trake širine 0,5 m, bankine širine 1,5 m i ulivno/izlivne trake širine 3,5 m. 

Izvor: eKapija