Info

Evo kada će biti gotova EKOLOŠKA PARKING GARAŽA

Autor: Branko Vukašinović
12:00 | Petak, 03 07 2020

Radovi na izgradnji prve ekološke javne Parking garaže, u ulici Kneza Miloša, odnosno iza “Srca”, započeti krajem oktobra prošle godine, obavljaju se u skladu sa planiranom dinamikom i biće okončani najkasnije početkom septembra. To su poručili za InfoKG iz Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija”, koje finansira ove radove sa 360 miliona dinara iz sredstava dugoročnog kredita.

Radovi na izgradnji prve nadzemne garaže teku po planu u sladu sa utvrđenom dinamikom radova. Završena je izgradnja garaže u konstruktivnom smislu, u toku su radovi na izradi fasade i završnom sloju podova, i u postupku je priključenje zgrade na telekomunikacionu infrastrukturu“, saopštili su za InfoKG iz JKP “Šumadija“.

Garaža je višespratna, odnosno sastoji se od suterena, prizmelja i pet spratova. Objekat je izgrađen po ekološkim standardima, tačnije snabdevaće se električnom energijom putem solarnih panela, koji će se nalaziti na krovu zgrade, a imaće uređenu zelenu površinu, pristupne saobraćajnice, koje će omogućiti jednostavno i normalno funkcionisanje na ovoj lokaciji. Radove izvodi konzorcijum firmi “Štrabag”.

Najavljeno je i da je u planu da u Kragujevcu budu izgrađene još tri javne garaže, slične ovoj, i to kod Zastavinog solitera, iza zgrade Gradske uprave i u blizini Trga “Kod fontane”.