InfoFoto: Printscreen - YouTube/RFK1923 TV

Evo kako će izgledati stadion “Pampas” na kom će igrati “Radnički 1923”, dok “Čika Dača” ne dobije novi izgled (VIDEO)

Autor: InfoKG
10:00 | Sreda, 14 06 2023

Urađeno je i prihvaćeno idejno rešenje za doradu Sportskog centra “Papmpas” u Donjoj Trnavi, gde bi fudbaleri Radničkog 1923 trebalo da igraju supreligaške utakmice, dok stadion “Čika Dača”, čiji se početak rekonstrukcije i izgradnje očekuje na jesen, ne dobije novi izgled. 

Poslednjih nedelja u medijima se spekuliše na kom će stadionu Fudbalski klub “Radnički 1923” igrati superligaške utakmice u predstojećoj sezoni, s obzirom na to da je najavljeno rušenje i izgradnja novog stadiona “Čika Dača”.  

Ono što je poznato jeste da su dve opcije u igri, a to je prošlog meseca potvrđeno i portalu InfoKG iz izvora u upravi kluba. Naime, ukoliko se Sportski centar “Pampas” ne osposobi za odigravanje supreligaških utakmica, one će se u početku igrati na stadionu u Lazarevcu, sve dok se fudbalski kompleks u Donjoj Trnavi ne sredi.  

U prilog ovim informacijama ide i to što je na zvaničnom You Tube kanalu Fudbalskog kluba “Radnički 1923” objavljen i video “Prihvaćeno idejno rešenje za doradu Sportskog centra Pampas”. 

Zajedničkim entuzijazmom vlasnika Sportskog centra “Pampas” u Donjoj Trnavi, Bratislava Milanovića i generalnog direktora Fudbalskog kluba “Radnički 1923”, Igora Konatara, urađeno je i prihvaćeno idejno rešenje za doradu Sportskog centra Papmpas kako bi on ispunio neophodne uslove za takmičenje u MozzartBet Super ligi Srbije. FK Radnički 1923 će učiniti sve što je u njegovoj moći da novu superligašku sezonu započne na “Čika Dači”, da bi se nakon početka rušenja stadiona, koje se očekuje na jesen preselio u Donju Trnavu”, saopšteno je iz FK “Radnički 1923”.  

Shodno tome, očekuje se da će “Radnički 1923” u narednoj sezoni igrati superligaške utakmice u Donjoj Trnavi, a da će stadion u Lazarevcu, kao opcija otpasti. 

Podsetimo, početak izgradnje novog stadiona “Čika Dača” nekoliko puta do sada je bio najavljivan. Poslednje obećanje je da radovi kreću na jesen ove godine. Opširnije ovde: Evo kako će izgledati NOVI STADION “Čika Dača”.