InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Evo ko će se nadmetati za vitešku titulu Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2020.

Autor: Branko Vukašinović
15:00 | Utorak, 14 01 2020

Za vitešku titulu "Nosilac Bogojavljenskog krsta Šumadije 2020." nadmetaće se 33 plivača, među kojima su četiri devojke i isto toliko maloletnih lica, a 17. po redu plivanje za Krst časni biće održano na Bogojavljenje u nedelju, 19. januara, od 12 časova na Šumaričkom jezeru. 

Plivači su odabrani žrebom koji je održan u Skupštinskoj sali, a od 88 prijavljenih ovoj prozivci prisustvovalo je 79 odvažnih ljudi koji žele da budu deo tradicionalne manifestacije.   

S obzirom na to da je broj prijavljenih svake godine mnogo veći od 33, izvlače se imena plivača, tri rezerve za slučaj da neko odustane ili ima zdravstvenih problema i još tri zbog maloletnih lica. Pre učešća svako od njih prolazi lekarski pregled  na Odeljenju Sportske medicine, a neposredno pred plivanje prisustvovaće svetoj liturgiji u Staroj crkvi i dobiti blagoslove sveštenika”, poručeno je sa žrebanja u Skupštini grada.

Ove godine će za Krst časni plivati Živanić Dušan, Janićijević Damjan, Ristić Nikola, Žerađanin Vučko, Jovičić Đorđe, Jovčić Slobodan, Vučenović Tijana, Vesić Vladimir, Ranković Marko, Maletić Milovan, Maksimović Lazar, Lukačević Milutin, Vujnović Marko, Milenković Nevena, Aleksić Slavolјub, Čalija Danilo, Pavlović Miodrag, Velјković Nikola, Obradović Stefan, Jakovlјević Emilija, Rašković Nemanja, Marjanović Danijel, Raičević Milun, Ćarić Bogdan, Radovanović Nemanja, Kovačević Jovan, Ristić Vladimir, Dunjić Marta, Glišić Miloš, Tomić Veronika, Vukomanović Vladimir, Dimitrijević Đorđe, Kaličanin Nikola, a rezerve su Milošević Mirko, Đurđević Božidar i Čolić Bojan.

Plivanje za Krst časni u Kragujevcu organizuju od 2004. godine Šumadijska eparhija i lokalna samouprava, uz pordšku Sportskog privrednog društva Radnički i ovdašnje Gradske turističke organizacije.