Info

I JA SE BORIM: Teodora pustila balon podrške deci oboleloj od raka (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
15:30 | Petak, 15 02 2019

Zabavnim programom pod sloganom “I ja se borim” u Kragujevcu je obeležen Svetski dan dece obolele od raka. Kragujevčanka, jedanaestogodišnja Teodora Vranješević, koja je uspela da pobedi opaku bolest, tom prilikom je puštanjem balona pružila podršku mališanima koji se leče, ali i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama. U programu na Trgu kod krsta nastupili su kragujevački umetnici, a bili su postaljeni i štandovi za prodaju suvenira NURDOR-a u cilju da se sakupi što više novca za borbu dece i poboljšanje uslova lečenja.

Kragujevac je jedan od 40 gradova u Srbiji u kojima je danas obeležen Međunarodni dan dece obolele od raka. Tim povodom na Trgu kod krsta upriličen je zabavni program, pod sloganom “I ja se borim”, u okviru kog su nastupili vokalna solistkinja Danica Krstić, bendovi Propaganda 117 i Trio pop art, ansambl SKC-a, mađioničar... Pored toga, u Pešačkoj zoni bili su postavljeni i štandovi za prodaju suvenira NURDOR-a u cilju da se sakupi što više novca za borbu dece i poboljšanje uslova lečenja. 

Simboličnim puštanjem balona tačno u 13 časova u svih 40 gradova Srbije, u kojima je obeležen Svetski dan dece obolele od raka, pružena je podrška mališanima koji se leče od ove opake bolesti, ali i u znak sećanja na one koji više nisu sa nama. Balon podrške u Kragujevcu je pustila jedanaestogodišnja Teodora Vranješević, koja je uspela da pobedi opaku bolest, rekavši da taj balon šalje svim drugarima koji se sada leče, ali i onima koji su, nažalost, izgubili borbu. 

Iz Nacionalnog udruženja roditelja dece obolele od raka “NURDOR” poručuju da su zadovoljni odzivom građana obeležavanju ovog dana u Kragujevcu.  

Iako je hladno dosta ljudi je došlo. Drago mi je što bilo dosta dece, među kojima je bilo i onih koji se leče i divno je što su i oni tu da pruže podršku. Neophodno je da pričamo o ovoj temi i podignemo svest građana da je mnogo dece bolesno i da je potrebno raditi na tome da se poboljšaju uslovi lečenja naših malih boraca”, rekla je za InfoKG aktivista NURODR-a i Teodrodina mama, Nataša Vranješević. Nataša je kao majka čije je dete uspešno iznelo celu borbu sa opakom bolešću i pobedilo poslala poruku roditeljima čiji se mališani trenutno nalaze u sličnoj stiuaciji, kao što je bila Teodora, da pozitivno razmišljaju i pruže osmeh malim borcima, jer je, kako kaže, to njima najbitnije.   

U okviru obeležavanja Međunarodnog dana dece obolele od raka, Nacionalno udruženja roditelja dece obolele od raka “NURDOR” je u Kragujevcu prethodnih dana organizovalo niz manifestacija i akcija među kojima su predavanje i projekcija filma “Patch Adams” na Fakultetu medicinskih nauka, plaćanje kafe SMS-om na broj 1150 u brojnim kragujevačkim ugostiteljskim objektima, ali i humanitarnim žurkama, koje organizuju sa studentskim organizacijama pojedinih fakulteta ovdašnjeg Univerziteta. Akcijama NURDOR-a u Kragujevcu pridružili su se i Udruženje Biram Kragujevac, Planinarsko društvo Žeželj, Planinarsko-ekološki klub Gora i mnogi drugi.

Galerija slika