InfoKG - 7 danaFoto: Humanitarna fondacija Budi human, kragujevac.rs, Predsedništvo Srbije / Dimitrije Goll i InfoKG

InfoKG 7 dana: Pomozimo Kalini, nova ombudsmanka, 100€ za mlade, Kragujevčani sa Kerberom ušli u Novu godinu...

Autor: InfoKG
10:00 | Nedelja, 02 01 2022

U Kragujevcu su nedelju za nama obeležili: Kragujevčanka Ksenija Živanić osvojila bronzu na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi, maloj Kalini Marinković potrebna naša pomoć, Jelena Milivojević nova kragujevačka ombudsmanka, rasprava o Draganu Vasiljeviću, Aerodrom dobio novi park, rupa u Kosovskoj ulici velika opasnost u saobraćaju, naš grad dobija Centar za hiperbaričnu medicine, predsednik Aleksandar Vučić najavio da će u februara mladi dobiti 100 evra od države, u toku izgradnja kanalizacione mreže i u Petrovcu i Maršiću, direktoru škole “Toza Dragović” izgorela dva automobila, naselje Šumarice dobilo dečije igralište, gradonačelnik Nikola Dašić o 2021. godini: Ozbiljna, radna i uspešna uprkos otežanim okolnostima, Kragujevčani sa Kerberom ušli u Novu godinu – novogdišnja noć protekla mirno - dečak prvorođena beba u 2022…

Učenica Prve kragujevačke gimnazije Ksenija Živanić osvojila je bronzanu medalju na Međunarodnoj juniorskoj naučnoj olimpijadi. Opširnije ovde: Kragujevčanka Ksenija Živanić osvojila bronzu na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi.

Kragujevčanka, dvoipogodišnja Kalina Marinković boluje od Vestovog sindroma (najtežeg oblika epilepsije) i cerebralne paralize i neophodna joj je naša pomoć za lečenje. Zainteresovani mogu pomoći slanjem SMS poruke sadržine 1181 na broj 3030, ali i uplatom novca na dinarski ili devizni račun. Opširnije ovde: Maloj Kalini potrebna naša pomoć.

Nova ombudsmanku Grada Kragujevca je Jelena Milivojević, diplomirana pravnica, a zamenica Snežana Kalajanović, istog zvanja, odlučeno je na sednici Skupštine grada na kojoj su one i položile zakletve. Na sednici lokalnog parlamenta se raspravljalo i o Draganu Vasiljeviću, sada bivšem direktoru Instituta za javno zdravlje Kragujevac. Opširnije ovde: Zasedala Skupština grada, Kragujevac dobio novu ombudsmanku i Stevanović se obrušio na naprednjake: "NAČIN NA KOJI STE SMENILI VASILJEVIĆA JE STRAŠAN, onakvog čoveka ste gurnuli u blato".

Naselje Aerodrom bogatije je za park, čije opremanje je obezbeđeno projektom "Uređenje zelenih površina za čistiju sredinu i zdraviju omladinu", koji je finansiran od strane poljske razvojne saradnje Ministarstva spoljnih poslova te zemlje. Izgrađene su nove stazice za pešake, postavljene klupe i posađene 162 sadnice drveća i žbunastog rastinja.Opširnije ovde: Izgrađen novi parkić na Aerodromu, stanari ipak besni zbog blata na sve strane - Evo kako će sve biti rešeno i Naselje Aerodrom dobilo novi park: Staze, klupe i 162 sadnice

Da je Kosovska ulica, narodski rečeno, u očajnom stanju, znaju svi koji tuda prolaze, ali ovom prilikom apelujemo na poseban oprez, jer je u asfaltu velika, udarna rupa, koja može da izazove ozbiljnu nezgodu. Takođe, apelujemo i na nadležne da ovu rupu obeleže i saniraju. Opširnije ovde: OPREZ: Rupa u Kosovskoj ulici VELIKA OPASNOST u saobraćaju! 

Kragujevac će uskoro, u prostorijama Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika Zastava, dobiti Centar za hiperbaričnu medicinu. Opširnije ovde: Kragujevac dobija Centar za hiperbaričnu medicine.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je na godišnjoj konferenciji novčanu pomoć za sve građane Srbije od 16 do 29 godina. Opširnije ovde: U FEBRUARU NOVIH 100 EVRA OD DRŽAVE: Kako se prijaviti i ko sve imam pravo na novčanu pomoć!? i Vučić: Od 1. januara 300.000 dinara za svako prvorođeno, 100.000 za drugo i treće dete.

U okviru projekta Čista Srbija, trenutno se gradi kanalizaciona mreža u Beloševcu, Petrovcu i Maršiću. Opširnije ovde: Počela izgradnja kanalizacione mreže u Gošinoj ulici i ČISTA SRBIJA: U toku izgradnja kanalizacione mreže u Maršiću.

U noći između 21. i 22. decembra, u dvorištu porodične kuće u Kragujevcu, direktoru Trgovinsko-ugostiteljske škole “Toza Dragović” Ivici Miljkoviću izgorela su dva automobile, piše Glas Šumadije. Opširnije ovde: Direktoru škole “Toza Dragović” izgorela dva automobila, policija ispitivala i pojedine profesore

U naselju Šumarice otvoreno je dečije igralište koje će biti lep sportski i zabavni kutak za najmlađe. Opširnije ovde: Naselje Šumarice dobilo dečije igralište, mališanima i paketići.

U vrlo otežanim okolnostima 2021. godina bila je ozbiljna, radna, a kada se sve sabere i podvuče, mislim da je bila jako uspešna, ocenio je sumirajući rezultate godine na izmaku, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić. Kad kažem otežane okolnosti, pre svega mislim na finansijsku situaciju, na sva dugovanja koja Grad ima, a pametnim rukovođenjem uspeli smo da omogućimo da se grad pomakne napred. Opširnije ovde: Dašić o 2021. godini: Ozbiljna, radna i uspešna uprkos otežanim okolnostima.

Kragujevčani su u 2022. godinu ušli sa grupom Kerber, koja je održala koncert na Đačkom trgu, i uz vatromet. Iz dežurnih službi za InfoKG su potvrdili da je novogodišnja noć protekla mirno, a prvorođena beba u Kragujevcu u Novoj godini je dečak, koji je došao na svet oko 1 sat iza ponoći. Opširnije ovde: Kragujevčani sa Kerberom ušli u Novu godinu! Mirna noć u gradu, dečak prvorođena beba u 2022. i Nikolaju Arsenijeviću – prvorođenoj bebi u 2022. od grada 100.000.

Sve informacije o aktuelnoj situaciji sa virusom COVID-19 u Kragujevcu pročitajte u rubrici Info.

Ostale vesti iz rubrike Info pročitajte OVDE.