Info

"Yanfeng": Nova hala za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Ponedeljak, 02 08 2021

Kompanija "Janfeng" priprema novu halu namenjenu za proizvodnju bezbednosnih sistema za automobile, pre svega vazdušnih jastuka. Novi proizvodni pogon, koji se prostire na oko 5000 kvadrata, biće opremljen do oktobra, a proizvodnja će početi u prvom kvartalu 2022. godine. 

U naredne dve godine "Janfeng" će u fabriku u Kragujevcu investirati 18 miliona evra, a vazdušni jastuci koji se ovde budu proizvodili biće ugrađivani, pored ostalog, u Volkswagen i BMW automobile.

"Janfeng" je kompanija koja se jako brzo razvija na svetskom nivou, a u Kragujevcu se upravo oprema drugi deo hale u kojoj će početi da se rade bezbednosni sistemi, koji su deo njihovog proivodnog portfolia. Prvog dana od kada je kompanija "Janfeng" došla u Kragujevac, ona se širi i razvija, a novu halu CTP je izgradio u rekordnom roku.

Kineska kompanija "Janfeng" sa proizvodnim pogonima na više od 240 lokacija, najveći je proizvođač enterijera za automobile u svetu. Prvu fabriku u Evropi otvorili su u Kragujevcu novembra 2019. godine i do sada su uložili oko 40 miliona evra. Plan je da se do 2025. godine zaposli dodatnih 1000 ljudi.

- Veoma smo srećni što smo u Srbiji i što imamo svoju fabriku u Kragujevcu u kojoj proširujemo svoju delatnost sa novim projektom proizvodnje bezbednosnih sistema. Ovi bezbednosni sistemi predstavljaju visoko tehnološki proizvod i prvi put se proizvode u Srbiji. Njihovu proizvodnju vidimo kao prvu od mnogih mogućnostiza razvoj, ne samo zbog dodatnog zapošljavanja, već i zbog tehnološkog razvoja koji će doći sa njim. Srpski nacrt smatramo jakom osnovom za budućnost, rekao je Majkl Hejg, potpredsednik komapnije "Janfeng" za Evropu i Severnu Ameriku.

Hejg je, govoreći o budućem razvoju, rekao da se razvojne mogućnosti odnose na mnoge proizvode u ovoj oblasti- sedišta, enterijere,bezbednost, elektroniku koja postaje sve važnija ali i modernu kontrolu.