InfoFoto: pekgora.org

JUBILARNI 10. Đurđevdanski pohod na Bešnjaju

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 03 05 2019

Jubilarni, Đurđevdanski pohod na Bešnjaju, deseti po redu, biće održan sutra u organizaciji Planinarsko-ekološkog kluba “Gora“. Ovogodišnji pohod biće organizovan na dve staze “Izazov” i “Đurđevak“, za koje će učesnici moći da se opredele prema svojim željama i fizičkoj spremnosti. 

Duga staza “Izazov” dužine je 19,5 kilometara i ukupnog uspona od 850 metara i namenjena je iskusnim i kondiciono spremnim učesnicima. Kratka staza „Đurđevak“ dužine je 12 kilometara i ukupnog uspona 450 metara, a namenjena je početnicima u planinarenju i deci.  

Staza vodi živopisnim predelima Bešnjaje, grebenima sa kojih se pružaju lepi vidici, dolinama i živopisnim kanjonima planinskih rečica i potoka, bajkovitim šumskim predelima, do izvora pitke vode i uređenih odmarališta”, poručuju iz Planinarsko-ekološkog kluba “Gora“. 

Polazak grupe učesnika autobusom od Trga kod krsta do polazne tačke staze u selu Bukorovac zakazan je u 8 sati. U pohod se polazi u 9 sati, a pristizanje sa staze do škole u Bukorovcu očekuje se između 15 i 16 časova. Nakon toga će uslediti ručak i osveženje, kao i podela zahvalnica učesnicima. Povratak organizovanim prevozom iz Bukorovca do Trga kod krsta planiran je između 18 i 18,30 časova.

Zainteresovani sve informacije o 10. Đurđevdanskom pohodu na Bešnjaju mogu pronaći na sajtu Planinarsko-ekološkog kluba “Gora“.