InfoFoto: arhiva/kragujevac.rs

Kako bi izgledao LISTIĆ da se naredne nedelje održavaju LOKALNI IZBORI?

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Četvrtak, 04 04 2019

Na osnovu dosadašnjih međustranačkih saradnji i trenutnih političkih zbivanja u gradu, portal InfoKG istražuje kako bi mogao da izgleda izborni listić kada bi se sledeće nedelje održali lokalni izbori.

U obzir smo uzeli političke činioce u gradu koji će se izvesno pojaviti na lokalnim izborima.

Srpsku naprednu stranku bi, kako sada stvari stoje, predvodio Radomir Nikolić, mada je bilo dosta priče o tome da bi Gradski odbor SNS-a mogao da obznani novog eventualnog naslednika aktuelnog gradonačelnika. 

Veroljub Stevanović, izvesno je, prvi je na listi Zajedno za Šumadiju, koja je, podsetimo, već najavila početak predizborne kampanje pod sloganom "Ponovo svi na ovu stranu".

Kako je uvek do sada Slavica Đukić Dejanović predvodila listu Socijalističke partije Srbije, očekivali bismo da se na toj poziciji i ovog puta nađe njeno ime. Ne bi bilo iznenađenje da, kao i do sada, koaliciju čini Jedinstvena Srbija. Kada su ove stranke u pitanju, na lokalu se obično preslika situacija sa republičkog nivoa.

Nosilac liste "Svi za Kragujevac" i ovoga puta bi bio predsednik kragujevačkog Srpskog pokreta obnove Milan Urošević, a za očekivati je da, kao i na prethodnim lokalnim zborima, koalicioni partner bude Liberalno demokratska partija.

Pokret slobodnih građana takođe bi bio među opcijama za zaokruživanje, a za očekivati je da ga predvodi Saša Milenić.

Na izbornom listiću našao bi se i Savez za Srbiju, iako nije do kraja jasno ko ga čini, ali je izvesno da su tu Pokret za naš grad (bivši G17 plus), Demokratska stranka, Dveri, Narodna stranka. U ovom trenutku ne može se naslutiti ko bi mogao da bude nosilac liste.

Iz iskustva sa prethodnih lokalnih izbora, verovatno je da bi se i na ovom izbornom listiću pojavile brojne manjinske stranke i grupe građana.