Info

Kako se prijaviti za 20 evra?

Autor: InfoKG
08:11 | Utorak, 07 12 2021

Isplata 20 evra državne pomoći počela je danas. Novac će prvi dobiti penzioneri, a potom, u sredu i četvrtak, sredstva će se naći i na računima ostalih građana. Ukupno će 5,8 miliona građana dobiti po 20 evra novčane pomoći države.

7. decembar

Isplata 20 evra državne pomoći počela je danas. Novac će prvi dobiti penzioneri, a potom, u sredu i četvrtak, sredstva će se naći i na računima ostalih građana. Ukupno će 5,8 miliona građana dobiti po 20 evra novčane pomoći države.

6. decembar

Isplata 20 evra državne pomoći počinje sutra, kada će novac dobiti penzioneri, a potom, u sredu i četvrtak, sredstva će se naći i na računima ostalih građana. Prema podacima Ministarstva finansija, za dodatnih 20 evra prijavilo se 99.157 građana.

15. novembar

Prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs, počela je danas i trajaće do 30. novembra. Za ovu pomoć treba da se prijave samo oni koji to u maju nisu učinili ili su u međuvremenu stekli pravo, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu. Novac će biti isplaćen u decembru. Opširnije ovde: Počelo prijavljivanje za 20€: Evo ko treba to da učini.

14. novembar

Prijava za dodatnih 20 evra novčane pomoći države počinje u ponedeljak, a to treba da urade samo oni građani koji nisu bili prijavljeni za prethodnu podršku od 60 evra, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

"Građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć od dva puta po30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države, jer će im ona biti automatski uplaćena u decembru", naveo je Mli u saopštenju.

Ministar je dodao i da pravo na prijavu imaju i oni koji su u međuvremenu postali puonoletni. 

18. oktobar

Građanima Srbije od 1. novembra biće isplaćeno 30 evra, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra sredinom decembra. Za one koji se do sada nisu prijavili ili su u međuvremenu stekli pravo na pomoć od 20 evra to mogu učiniti od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs. To je na svom Instagram profilu objavu ministar finansija Siniša Mali, a na fotografiji kojom je objava ilustrovana najavljeno je da će penzioneri početkom 2022. dobiti i dodatnih 20.000 dinara.   

Opširnije ovde: Stiže novac od države: 30€ opet, a 20€ odmah zatim + 20.000 za penzionere

5. oktobar

Građani koji spadaju u grupe koje treba da se prijave za novčanu pomoć od 20 evra ukoliko je žele, moći će to da urade preko sajta Uprave za trezor od 15. do 30. novembra.

26. avgust 

Građani koji su se u maju prijavili za 30 evra pomoći ne treba da se prijavljuje, ni za drugih 30 koji stiže u novembru, ali ni za dodatnih 20 evra koje će država svim punoletnim građanima uplatiti u decembru, pišu nacionalni mediji. Međutim, za 20 evra u decembru treba da se prijave građani koji su u međuvremenu postali punoleteni. Opširnije ovde: VAŽNA INFORMACIJA AKO ŽELITE 20€: Poznato ko treba da se prijavi, pomoć od države stiže u septembru, novembru i decembru.

30. jul 

Prijava građana za državnu pomoć od 20 evra, počeće polovinom novembra, a isplata će biti u decembru, najavio je gostujući na Prvoj televiziji minister finansija Siniša Mali. Opširnije ovde: Evo kada počinje prijava za 20€.

26. jul

Svi punoletni građani Srbije u decembru će od države dobiti pomoć od još 20 evra, a za nju će moći da se prijave i oni koji to do sada nisu učinili. To je najavio predsednik Aleksandar Vučić gostujući na Televiziji Pink. Uskoro će biti objavljen i način na koji građani mogu da se prijave i za ovu državnu novčanu pomoć, a pretpostavlja se da će to biti putem sajta Uprave za trezor i kontakt centra.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je gostujući na Televiziji Pink novi paket mera pomoći građanima. Naime, svi punoletni građani dobiće u decembru još po 20 evra na ime pomoći.

To znači da će penzioneri od septembra do decembra od države dobiti ukupno 100 evra, a da će svi ostali građani, koji su se već prijavili za pomoć, a njih je 5,75 miliona, dobiti ukupno 50 evra”, precizirao je Vučić.

On je istakao da je, prema prvoj proceni, rast bruto domaćeg proizvoda u prvoj polovini godine 8,3 odsto i objasnio da to znači da ćemo imati više novca i da je cilj da se podstakne potrošnja. Opšrnije ovde: Vučić: Još 20 € građanima u decembru, za rođenje deteta 5.000 €.