Info

Stiže novac od države: 30€ opet, a 20€ odmah zatim + 20.000 za penzionere

Autor: InfoKG
13:45 | Ponedeljak, 18 10 2021

Građanima Srbije od 1. novembra biće isplaćeno 30 evra, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra sredinom decembra. Za one koji se do sada nisu prijavili ili su u međuvremenu stekli pravo na pomoć od 20 evra to mogu učiniti od 15. do 30. novembra na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs. To je na svom Instagram profilu objavu ministar finansija Siniša Mali, a na fotografiji kojom je objava ilustrovana najavljeno je da će penzioneri početkom 2022. dobiti i dodatnih 20.000 dinara.  

Opširnije ovde: Kako se prijaviti za 30 evra?Kako se prijaviti za 20 evra?

U cilju kontinuirane podrške stanovništvu usled pandemije virusa COVID-19, Vlada Republike Srbije omogućava svim punoletnim državljanima Republike Srbije, koji imaju prebivalište na teritoriji Republike Srbije i važeću ličnu kartu, da do kraja godine dobiju novčanu pomoć u iznosu od 30 plus 20 evra. Licima koja su stekla pravo na isplatu pomoći u maju biće isplaćeno najpre 30 evra od 1. novembra, kao drugi deo pomoći iz maja ove godine, a potom i dodatnih 20 evra sredinom decembra, po srednjem kursu Narodne banke Srbije.

Korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija dobiće novčanu pomoć bez podnošenja prijave. Takođe, svi građani koji su se u maju mesecu prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, ne treba ponovo da podnose prijavu jer će im i dopunska pomoć biti automatski uplaćena.

Ostali punoletni državljani Republike Srbije, sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20  evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć (bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu), mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs u periodu od 15. do 30. novembra 2021. godine. 

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava čiji će status moći da provere na navedenom portalu. Nakon obrade prijave, prijavljeni državljani će iznos dopunske novčane pomoći moći da podignu sa svog ili namenskog računa”, objavljeno je na Instagram profilu ministra finansija Siniše Malog.

Izvor: Instagram/mali_sinisa