Info

Počelo prijavljivanje za 20€: Evo ko treba to da učini

Autor: InfoKG
09:00 | Ponedeljak, 15 11 2021

Prijava građana za 20 evra dodatne novčane podrške države, na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs, počela je danas i trajaće do 30. novembra. Za ovu pomoć treba da se prijave samo oni koji to u maju nisu učinili ili su u međuvremenu stekli pravo, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu. Novac će biti isplaćen u decembru. Opširnije ovde: Kako se prijaviti za 20 evra?

Nakon isplate 30 evra državne pomoći ovog meseca, od danas je počelo i prijavljivanje građana za dodatnih 20 evra. Za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani. 

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države. Ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor“, izjavio je ranije ministar finansija Siniša Mali. 

Građani koji treba da se prijave za 20 evra mogu to učiniti do 30. novembra na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Novac će svima biti isplaćen u decembru. 

Ministar Mali je rekao i da naši najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.