Info

Kao nekada: Šešir Kragujevčanke najlepši u Skadarliji

Autor: Jovana Mladenović
16:00 | Utorak, 21 08 2018

Šešir, delo ruku Kragujevčanke Suzane Gorjanac, pobednik je kategorije najlepši etno šešir, izbora održanog na manifestaciji „Skadarlijska šeširijada“.

„Skadarlijska šeširijada“, šesta po redu, održana je protekle subote ispred Kuće Đure Jakšića u Beogradu. Dodeljene su nagrade za najlepši dečji, damski šešir i etno šešir, kao i za par šešira. 

Kragujevčanka Suzana Gorjanac pobedila je u kategoriji etno šešir, sa ručno rađenim šeširom od tkanica, trakom od kombinacije glicera, svile i pamuka, koji se pokazao kao veoma originalno rešenje.

Manifestaciju su otvorili predsednik Društva Šeširijade prof.dr. Dragan Gligorijević i direktor Festivala i Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović. Dobošar je na starinski način najavio glumačku trupu - Milana Milosavljevića, koji je bio u ulozi Branislava Nušića, Vesnu Paštrović kao Žanku Stokić, Ljiljanu Jakšić kao skadarlijsku damu i Milana Tubića u ulozi Đure Jakšića.

Program je otpočeo lutrijom, a šeširijada je zvanično otvorena pesmom „Serenada Beogradu“. Grupa „Skadarlijski momci“ izvela je tradicionalne, prepoznatljive skadarlijske pesne, a potom je krenuo defile sa šeširima od restorana „Zavičaj“ do OŠ „Skadarlija“ i natrag, uz pesmu hora „Gledanice“.