InfoFoto: Arhiva - Klinički centar Kragujevac

KC Kragujevac zaposlio 245 medicinskih radnika koju su volontirali u korona klinikama

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 07 05 2020

Klinički centar Kragujevac zaposlio je na neodređeno vreme 245 medicinskih radnika koji su tokom vanrednog stanja volontirali u korona klinikama ove zdravstvene ustanove. Od tog broja, posao je dobilo 117 lekara i 128 medicinskih tehničara. Iz ovdašnjeg Kliničkog centra poručuju da na ovaj način zajedno sa državom žele da im još jednom kažu hvala. 

Reč je o zdravstvenim radnicima koji su, u vreme vanrednog stanja, volontirirali u korona klinikama Kliničkog centra Kragujevac i zajedno sa starijim kolegama podneli ogroman teret u lečenju pacijenata zaraženih korona virusom. Izvanrednim rezultatima koje je naša ustanova postigla tokom pandemije, veliki doprinos dali su i mladi volonteri. Prijem u stalni radni odnos 245 radnika najveće je kadrovsko osveženje u istoriji Kliničkog centra Kragujevac. Zapošlјavanjem ovih zdravstvenih radnika ostvaren je cilј koji su pre nekoliko godina pred sebe postavili Ministarstvo zdravlјa i Vlada Republike Srbije u sprečavanju odliva medicinskog kadra. Time su zadržani najbolјi lekari i medicinsko osoblјe, što je u sveopštem interesu zdravstvenog sistema zemlјe“, saopšteno je iz Kliničkog centra Kragujevac.

Iz Kliničkog centra poručuju da ih savremena oprema i podmlađeni kadar stavljaju u red vodećih zdravstvenih ustanova u Evropi. Najavljuju da se očekuje rekonstrukcija Kliničkog centra, kao i  proširenje saradnje sa vodećim imenima svetske ortopedije i Kliničkim centrom urgentne medicine u Moskvi. Naglašavaju da su ponosni postignutim i da teže novim dostignućima u oblasti medicine, čemu će svakako doprineti, kako kažu, prijem mladih kolega.