InfoFoto: Arhiva

Klinički centar Kragujevac ima teže slučajeve obolelih od virusa COVID-19

Autor: InfoKG
14:00 | Ponedeljak, 06 07 2020

Klinički centar u Kragujevcu trenutno ima kovid pacijente sa „težim oblicima“ bolesti, koji zahtevaju više kiseonične terapije i sa „težom kliničkom slikom“, rekao je za RTS direktor ove zdravstvene ustanove Predrag Sazdanović.

On je za RTS rekao da je kod pacijenata u KC Kragujevcu “klinička slika izmenjena u odnosu na mart” i da se “stvari menjaju iz dana u dan”.

Primetili smo da je povećan broj pacijenata u našim ambulantama. Konkretno, u subotu smo imali veći broj pacijenata nego ikada koje smo primili u istom danu u Kliničkom centru Kragujevac“, rekao je Sazdanović.

Kazao je da je karakteristično da se više javljaju Kragujevčani, pacijenti iz regiona Šumadije nego ranijih dana, ali nije rekao koliko je hospitalizovanih u KC Kragujevac.

Sazdanović je rekao da je KC Kragujevac je pre 10 dana dobio od Ministartsva zdravlja novih 15 respiratora da bi „pojačao“ kapacitete i povećan je broj mesta sa kiseonikom.

Pretvorili smo Kliniku za neurologiju u kovid bolnicu i povećali kapacitete za više od 20 mesta, odnosno na preko 240 mesta u ovom trenutku“, rekao je Sazdanović i dodao da je sve to samo priprema za ono što se očekuje u sledećih 10 do 15 dana.

Poslat je zahtev Republičkom kriznom štabu da se formiraju privremene bolnice. One su neophodnost u ovom gradu i mi očekujemo pozitivan odgovor na naš zahtev. Videćemo gde će to biti, da li će biti u nekom domu ili u nekoj hali”, rekao je Sazdanović.

Izvor: RTS i Beta