InfoFoto: Arhiva - kc-kg.rs

Klinika za psihijatriju obeležava 60 godina postojanja Simpozijumom “Teraporezistencija u psihijatriji”

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Petak, 08 11 2019

Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac organizovaće, povodom 60 godina postojanja, prvi Simpozijum pod nazivom “Teraporezistencija u psihijatriji” od 14. do 16. novmebra u našem gradu. Očekuje se da prisustvo par stotina psihijatara iz cele zemlje, a među predavačima biće i vodeći svetski stručnjaci iz ove oblasti. 

Simpozijum će biti otvoren u četvrtak, 14. novembra, od 19 časova u Knjaževsko-srpskom teatru Svečanom akademijom povodom 60 godina Klinike za psihijatriju. Tom prilikom biće dodeljene nagrade, u vidu zlatnih ključeva i zahvalnica pojedincima i institucijama, a pripremljen je i bogat program. 

Stručna predavanja biće održana u petak i subotu, 15. i 16. novembra, u hotelu Kragujevac. Gosti ovog simpozijuma biće svetski poznati i priznati psihijatari Norman Sartorius i Oto Mihael Leš, koji je jedan od najvećih autoriteta u oblasti bolesti zavisnosti. 

Simpozijum pod nazivom “Teraporezistencija u psihijatriji” organizuje Klinika za psihijatriju Kliničkog centra Kragujevac u saradnji sa Udruženjem psihijatara Srbije i Psihijatrijskom sekcijom Srpskog lekarskog društva.