InfoFoto: Šoping centar Kragujevac Plaza

Kompanija BIG Shopping centers kupila PLAZU

Autor: InfoKG
11:00 | Četvrtak, 17 06 2021

Kompanija BIG Shopping centers potpisala je ugovor o kupovini još dva projekta u Srbiji, Kragujevac Plaza i Kruševac šoping park.

Prema saznanjima našeg portala, ima indicija da će se gradnjom retail parka na parceli iznad Plaze proširiti postojeći kapaciteti.

Kupovinom Plaze od strane BIG-a izraelski investitori se praktično ponovo vraćaju u Kragujevac. Podsetimo, izraelska kompanija Plaza centar otvorila je Plazu 2012. godine, u koju je uložila više od 50 miliona evra. Ovaj šoping mol kasnije je kupila Kompanija NEPI. Big Shopping Centers Israel rukovodi šoping centrima širom sveta.

Plaza Kragujevac se prostire na površini od 22.700 kvadratnih metara, sa 96 odsto popunjenih kapaciteta, dok Kruševac šoping park zauzima površinu od 8.700 kvadratnih metara sa 100 odsto popunjenih kapaciteta, kao i dodatno zemljište za buduće proširenje parka.

Ukupna kupoprodajna vrednost iznosi 61 milion eura, sa godišnjim neto operativnim prihodom od 4,5 miliona eura.

"BIG Grupa je danas vlasnik i operater četiri tržna centra u Vojvodini - BIG Novi Sad, BIG Fashion Outlet Inđija, BIG Pančevo i BIG Zrenjanin i tri tržna centra u Beogradu – BIG Fashion tržni centar, BIG Fashion park i BIG Rakovica. Preuzimanjem najnovija dva projekta jačamo svoju mrežu u centralnoj Srbiji", izjavio je Robert Yahav, izvršni direktor BIG Shopping centers Srbija.

BIG Grupa ima ukupno devet tržnih centara u Srbiji, kao i četiri projekta u kategorijama stambenog, poslovnog i logističkog prostora.

Izvor: Blic, InfoKG