Info

Konačno bezbedno stepenište Robne kuće "Beograd" koje je mesecima bilo potpuno urušeno

Autor: Jovana Mladenović
10:00 | Sreda, 10 04 2019

Stepenište na platou Robne kuće "Beograd", u samom srcu centra grada, koje se godinama raspadalo, da bi polovinom januara bilo u toliko lošem stanju da je jedna žena pala i polomila kuk, konačno je betonirano i dovedeno u stanje upotrebljivosti.

Kako je portal InfoKG i pisao polovinom januara, pomenuto stepenište, koje se godinama polako raspadalo, načisto se urušilo, a zbog snega i leda bilo je dodatno klizavo. Zato je zabeleženo više padova, dok je jedna žena čak i polomila kuk. Nakon objave našeg teksta, nadležni su zaštitnim žutim trakama obezbedili ovu lokaciju.

Pre nekoliko dana, stepenište je najzad dovedeno u pristojno stanje. Mada mu nije vraćen prvobitni izgled, odnosno, nisu postavljene mermerne ploče, ono je betonirano, uklonjene su sve nebezbedne površine, zaštitne trake i sada je potpuno upotrebljivo za prolaz. Ove radove je, prema nalogu Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, obavio vlasnik objekta - robne kuće. 

Kako smo pisali, gotovo da se niko ni ne seća da je ovo mermerno stepenište ikad i bilo u normalnom stanju. Povremeno je popravljano i iznova popločavano, ali neki konstantan problem definitivno je postojao. Iz Gradske uprave tada nam je rečeno da je stepenište deo objekta robne kuće, te je njegovo održavanje obaveza vlasnika. Zbog evidentnog problema, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove više puta je nalagala vlasniku da obezbedi ovo stepenište, ali postoji i opcija da Grad za opravku angažuje neko preduzeće, pa da račun ispostavi vlasniku objekta, kada je očigledno da se on oglušava o naloge.

Mada je od tada prošlo gotovo tri meseca, grad nije iskoristio pomenutu opciju, ali vlasnik se najzad, na sreću, nakanio da problem reši.