Info

Stepenište "u srcu" grada u skandaloznom stanju, žena pala i polomila kuk! (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
14:30 | Četvrtak, 17 01 2019

Stepenište na platou Robne kuće "Beograd", u samom srcu centra grada, ovih dana je u skandaloznom stanju, načisto urušeno, a kako je zbog snega i leda bilo dodatno klizavo, bilo je više padova, dok je jedna žena čak, prema našim saznanjima, polomila kuk!

Gotovo da niko ni ne zna da je ovo mermerno stepenište ikad i bilo u normalnom stanju. Povremeno je popravljano i iznova popločavano, ali neki konstantan problem definitivno postoji. Situacija je eskalirala u proteklim danima kada su se mermerne ploče skroz raspale, a usled poledice dodatno su bile klizave - pravi poligon za nevolje prolaznika koji su se više dočekivali na leđa, nego što su ostajali na nogama. Prema našim saznanjima, jedna žena je čak polomila kuk usled pada na ovom mestu!

Kontaktirali smo Gradsku upravu da saznanmo čija je ovo nadležnost. Stepenište je deo objekta robne kuće, te je njegovo održavanje obaveza vlasnika. Zbog evidentnog problema, Gradska uprava za komunalne i inspekcijske poslove više puta je nalagala vlasniku da obezbedi ovo stepenište, a juče je postavljena i traka kojom se zabranjuje upotreba stepeništa iz bezbednosnih razloga. 

Postoji, međutim, i opcija da Grad za opravku angažuje neko preduzeće, pa da račun ispostavi vlasniku objekta, kada je očigledno da se on oglušava o naloge.

Pošto ovo stepenište direktno vodi do kafića u kojima gradski funkcioneri vole da se opuštaju u toku radnog vremena, čudi nas da je izostala hitnija i konkretnija reakcija.

Galerija slika