InfoFoto: kragujevac.rs

Kragujevac staje na put nelegalnom prometu duvana

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Utorak, 04 10 2016

U Kragujevcu će u borbu protiv nelegalnog prometa duvana ubuduće u većoj meri biti uključena komunalna inspekcija, koja je do sada asistirala poreznicima i tržišnoj inspekciji, rečeno je na četvrtoj sednici Saveta Šumadijskog upravnog okruga.

Zbog toga će uskoro biti realizovana obuka za 11 inspektora kako bi bili ovlašćeni za oduzimanje robe. Najavljeno je i da će biti rešeno pitanje skladištenja robe iz nelegalnog prometa.

Komunalne inspektore očekuje polaganje stručnog ispita, koji predstavlјa uslov za obavlјanje poverenih poslova u okviru nadzora nad trgovinom van prodajnog objekta. U cilјu efikasnije borbe protiv nelegalnog prometa duvana i proizvoda od duvana dogovorene su i zajedničke aktivnosti sa predstavnicima Odelјenja tržišne inspekcije Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija”, rekao je načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić.

Na sednici Saveta Šumadijskog upravnog okruga bio je reči i o stanju protivgradne odbrane. Konstatovano je da je u protekloj sezoni bilo dovolјno protivgradnih raketa na teritoriji Šumadijskog okruga.

Ove godine nije bilo većih šteta zahvalјujući tome što je grad Kragujevac iz budžeta izdvojio sredstva za 100 raketa, rekla je načelnik Šumadijskog upravnog okruga, Bilјana Ilić Stošić. Najavila je da će i za narednu sezonu protivgradne zaštite lokalna samouprava obezbediti isto toliko raketa, a nastaviće da finansira i naknadu za strelce.