Info

Kragujevački taksista sa kilometražom za 16 putovanja oko sveta i to "Kecom"!

Autor: InfoKG
11:16 | Petak, 13 01 2017

Kragujevački taksista Milan Prodanović (59) već devet godina vozi "keca" koji je, gotovo bez popravki, prešao toliko kilometara da je mogao da obiđe planetu 16 puta!

"Kec" je u fabričkom stanju, bez velikih popravki, prešao više od 660.500 kilometara, piše Blic.

Kad bi se poredila daljina koju je prešao svojim automobilom, ispalo bi da je Milanova "zastava 101" napravila 16 krugova oko planete Zemlje. Po zanimanju automehaničar, Milan kaže da na "stojadinu" nije menjao bog zna šta jer nije ni imao nikakve kvarove.

Njegova automobilsko ljubavna priča sa "zastavom 101" počela je pre devet godina, kada je posle tri decenije ostao bez posla u fabrici kamiona.

"Bio sam poslovođa i načelnik proizvodnje. Po zanimanju sam automehaničar petog stepena. Ali sam ostao bez posla. Tada sam kupio "zastavu 101", koja je bila polovni automobil. Prešao je 13.000 kilometara... Platio sam ga 3.500 maraka. Taj auto je napravljen 2006. godine, a ja sam ga kupio sledeće. Od tada se nismo razdvajali",  priča Milan.

Kako kaže, na svom ljubimcu nikada nije uradio generalnu opravku motora. Za sve godine koliko bukvalno živi od svog "stojadina" promenio je jedino male delove na karoseriji - jedan prag i deo blatobrana. Motor, menjač i elektroniku nije dirao. I na minus 20 stepeni njegov "kec" pali odmah...

"Ulje treba da se menja na 10.000 kilometara, a ja sam ga menjao uvek na osam. Tu kilometražu prođem za mesec i po dana. I tada menjam i ulje i filtere", ponosan je Milan.

Ovaj kragujevački taksista kaže da je prezadovoljan svojim automobilom. Tvrdi da bi, kada bi se pravio, opet kupio isti automobil.

"Nas četvoro smo se prošle godine vozili do Linca, na autoputu brzina 140 kilometara na sat. Od ovog našeg auta dosta", priča Milan.

Dok ponosno pokazuje svoj auto, Milan Prodanović kaže da je do sada jedino on morao da se odmara, dok je "kec" uvek vozio bez pitanja. Kaže da svog crvenog ljubimca ne bi prodao ni za kakve pare. Mala mu je cena u odnosu na to koliko vredi...

Milan Prodanović kaže da njegov automobil ima prvu farbu.

"Deset guma menjam godišnje. Šest letnjih i četiri zimske. Svakog dana prevezem oko 100 ljudi. To je godišnje oko 30.000 ljudi. Do sada je ovaj automobil prevezao dva cela Kragujevca. Išao sam kao taksista i do Nemačke i Austrije", navodi on.

Izvor: BLIC