Info

Mali Petar uspešno operisan, nastavlja borbu sa sarkomom

Autor: InfoKG
14:00 | Petak, 07 05 2021

Dečak Petar Mićić (10) uspešno je operisan u Štutgartu.

- Imamo lepe vesti za vas! Naš Peki je danas uspešno operisan. Sve je proteklo u najboljem redu. Operacija je trajala četiri sata. Peki se oseća odlično. Nastavljamo dalje da se borimo do konačne pobede. Sve vas puno voli i pozdravlja naš brat, junak, šampion, pobednik... Peki. Hvala gospodu Bogu i svetom Georgiju za ovako lepe vesti - oglasili su se na Instagram stranici "Svi uz Ptra Mićića".

Petar je rođen 4. oktobra 2010. godine u Kragujevcu. Dobio je veoma tešku dijagnozu - zloćudni rak (sarkom u levoj nozi) koji se širio velikom brzinom. U pitanju je vrsta kancera od koje oboleva 4 dece u milion.

Bolnica za lečenje sarkoma kod dece, u Štutgartu je pristala da Petar tamo nastavi lečenje.

On je prethodno obavio više ciklusa hemoterapije.

- Uz Božiju pomoć i pomoć dobrih ljudi i izuzetnih stručnjaka bolnice Olga Hospital, svi verujemo da će se kući vratiti srećan, radostan i zdrav. Petru sada najviše nedostaju njegova braća Aleksa i Luka kao i njegov Kragujevac i njegovi drugari iz četvrtog razreda OŠ Jovan Popović - navedeno je u jednoj ranijoj objavi na instagramu.

Novac za Petrovo lečenje prikupljen je krajem februara. Za samo tri dana, u rekordnom roku, skupljeno je 150 hiljada evra.

- Zahvaljujemo se najpre Bogu, a onda i Aleksandru Šapiću i Fondaciji Budi human. Hvala svim humanim ljudima koji su za neverovatno kratak vremenski period pomogli da se prikupi novac za našeg sina. Srbi su najbolji narod, narod koji ima dušu, emociju - ispričao je ranije za Telegraf Petrov otac Goran Mićić.

Kako je tada istakao, Srbi su najsložniji u nevolji, što se i na primeru njegovog bolesnog sina pokazalo.

Izvor: Telegraf