Info

Meštani Sušice besni: Nemamo uličnu rasvetu već dva meseca – Gradska uprava: Rešićemo problem

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Sreda, 29 07 2020

Meštani Sušice su besni, jer, kako tvrde, oko dva meseca nemaju javnu rasveta u pojedinima ulicama, među kojima su Bregalnička i Balkanska. Naglašavaju i da su do sada na više načina pokušali da dođu do nadležnih, kako bi im rešili problem, ali to se nije dogodilo. Iz Gradske uprave poručuju da će problem meštana Sušice biti rešen sledeće nedelje, jer su prošle potpisani ugovori sa dva preduzeća koja će raditi održavanje javne rasvete u gradu. 

Pojedini meštani Sušice kontaktirali su portal InfoKG pošto, kako kažu, u Bregalničkoj, Balkanskoj i još nekoliko ulica u ovom delu grada već dva meseca nema ulične rasvete. Pokušali su da kontaktiraju nadležene, kako bi im problem bio rešene, ali bezuspšeno. Naime, tvrde da su kontaktirali Elektrošumadiju, u kojoj su im rekli da nisu nadležni za to i uputili ih na Mesnu zajednicu Sušica, ali im se tamo niko nije javljao na telefon. 

Nakon niza telefonskih poziva ne(nadležnim) službama, upućeni, nezvanični izvor nas je obavestio da je problem ulične rasvete u spomenutim ulicama nastao usled iskakanja osigurača u trafostanici. Isti izvor ističe da kvar ne može biti otklonjen dok ne bude sklopljen ugovor sa novim preduzećem za održavanje javne grdske rasvete. I još dodaje da se čeka raspisivanje tendera po Zakonu o javnim nabavkama”, tvrde pojedini meštani Sušice i pitaju da li ovo znači da grad vode bespomoćni ljudi koji svoj nemar brane zakonima i da nema sposobnog tehničara jakih struja da zameni osigurač? 

Portal InfoKG je ovim povodom kontaktirao Press centar Gradske uprave u kom su potvrdili nezvanična saznanja meštana Sušice da se na rešavanju ovog problema čekalo zbog tendera, koji je okončan. Dodaju i da je Gradska uprava prošle nedelje potpisala ugovor sa firmama Gorionik i Mitel, koje će biti zadužene za održavanje javne rasvete na teritoriji Kragujevca do kraja ove godine.  

Iz Gradske uprave poručuju da su od ponedeljka radnici ove dve firme na terenu i da će prvo popravljati trafostanice koji su bile u kvaru zbog vremenskih nepogoda, kao i da će tokom sledeće nedelje problem sa uličnom rasvetom u pojedinim delovima Sušice biti rešen. 

Inače, odlukom Skupštine grada od 1. januara sledeće godine posao održavanja javne rasvete na teritoriji grada Kragujevca biće poveren Javnom komunalnom preduzeću “Šumadija”.