Info

Ministartsvo daje novac: Renovianje OŠ “Radoje Domanović“ u cilju unapređenja energetske efikasnosti

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Nedelja, 02 08 2020

Ugovor koji su potpisali Grad Kragujevac i Ministarstvo rudarstva i energetike obezbediće renoviranje Osnovne škole “Radoje Domanović" u delu koji će doprineti unapređenju energetske efikasnosti objekta. Projekat obuhvata zamenu stolarije, postavljanje izolacije, zamenu postojećih fluo svetiljki LED sijalicama i ugradnju termostatskih ventila i cirkulacione pumpe sa promenjivim brojem obrtaja na sistemu daljinskog grejanja.

Osnovna škola „Radoje Domanović“ je jedna od najstarijih škola u Kragujevcu, nalazi se u samom centru grada i nasledila je prvu školu, osnovanu još u doba Miloša Obrenovića. Stari deo škole je izgrađen 1928. godine i njemu se nalazila ženska gimnazija. Novi deo škole je dograđen 1970. godine i od tada stolarija nije obnavljana. Škola ima oko 1000 učenika i zaposlenih.

U ime Grada, ugovor je potpisao Ivica Momčilović, zamenik gradonačelnika. U ime Ministarstva, potpisivanju Ugovora su prisustvovali prof. dr Miloš Banjac, pomoćnik ministra Sektora za energetsku efikasnost i obnovljive izvore energije i prof.dr Stevica Deđanski, državni sekretar.

Grad Kragujevac je jedna od 15 lokalnih samouprava, koja je sredstva u vrednosti od maksimalnih 20 miliona dinara, obezbedila na konkursu koji je raspisan krajem prošle godine. Projekat obuhvata zamenu stolarije, postavljanje izolacije, zamenu postojećih fluo svetiljki LED sijalicama i ugradnju termostatskih ventila i cirkulacione pumpe sa promenjivim brojem obrtaja na sistemu daljinskog grejanja.

Ovo je treći projekat za koji je grad Kragujevac dobio sredstva iz Budžetskog fonda za energetsku efikasnost Ministartsva rudarstva i energetike za poslednje četiri godine.

Još uvek nema zvanične najave kada bi radovi trebalo da budu gotovi.