Info

Mrak u delu Malih Pčelica: Građani ogorčeni, nadležni najavljuju rešavanje problema

Autor: Branko Vukašinović
12:20 | Petak, 24 11 2017

U naselju Male Pčelice pojedine ulice su gotovo dva meseca bez javne rasvete, a meštani se zbog toga žale jer im se deca iz škole vraćaju, kako kažu, po mrklom mraku. Načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić, kaže da je problem u trafostanici i očekuje da će biti rešen u narednih nekoliko dana.  

Portalu InfoKG javili su se pojedini meštani Malih Pečlica koji tvrde da su od početka oktobra bez javne rasvete cela Solunska i okolne ulice, kao i Ognjena Price. Dodaju da su problem prijavili nadležnima, ali da još uvek nije rešen i da se niko tim povodom nije oglasio. Ogorčeni meštani kažu da najveći problem predstavlja što im se deca vraćaju iz škole, kako kažu, po mrklom marku. 

Kontaktirali smo Elektrodistribuciju Kragujevac gde smo nezvanično saznali da je održavanje javne rasvete u nadležnosti Gradske uprave. Međutim, u lokalnoj samoupravi kažu da je problem u Malim Pčelicama sa javnom rasvetom konkretno u trafostanici, koja je u vlasništu Elektrodistribucije Kragujevac. 

Grad Kragujevac održava javnu rasvetu, a mesto primopredaje je merna grupa, kao i za svakog drugog potrošača. U toj trafostanici nedavno se desio jedan neželjeni događa, pa je došlo do kratkotrajnog prekida u održavanju javne rastvete. Naime, čovek na održavanju iz firme “Mitel”, koja brine o javnoj rasveti u ime lokalne samouprave, uz prisustvo zaposlenog iz ovdašnje Elektrodistribucije, bio je povređen. On je ušao da zameni osigurač, došlo je do kratkog spoja, ali na svu sreću nije tom prilikom teško povređen”, izjavio je za InfoKG načelnik Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove, Andreja Ilić.  

Naglašava da je nakon tog nemilog događaja elektoenegetski inspektor zabranio ulaz svim licima u pomenutu trafostanicu dok se ne utvrde njena ispravnost i uzroci nezgode.    

Problem u toj trafostanici u Malim Pčelicama odakle mi koristimo električnu energiju predstavlja to što ne dobija napon. Mi smo kontaktirali Elektrodistribuciju Kragujevac da popravi kvar i obezbedi napajanje”, tvrdi Ilić. 

Očekuje da će u narednih nekoliko dana taj problem biti rešen, a samim tim će i meštanih pomenutih ulica ponovo imati javnu rasvetu.

Galerija slika