InfoFoto: Crveni krst Kragujevac

Na velikoj letnjoj akciji prikupljeno 110 jedinica krvi (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
09:00 | Petak, 26 07 2019

U okviru velike letnje akcije dobrovoljnog davanja krvi, koja je održana u hotelu „Kragujevac“ prikupljeno je gotovo 110 jednica dragocene tečnosti. U Crvenom krstu su zadovoljni odzivom građana i naglašavaju da se sa prikupljenim jedinicama krvi može spasti oko 330 života. Kragujevčanima koji su donirali krvi uručeni su simbolični pokloni, kao i po pet ulaznica za otvorene bazene, koje je obezbedilo Sportsko privredno društvo “Radnički“. 

Letnji period tradicionalno je vreme nestašica krvi. Ima dosta saobraćajnih nezgoda i sličnih incidentnih situacija, a sa druge strane veliki broj građana, davalaca, je na odmorima i van grada. Operativni program takođe se obavlja po predviđenom planu, a sve to znatno oslabljuje zalihe u banci krvi. Zbog toga je Crveni krst organizovao tradicionalnu veliku letnju akciju dobrovoljnog davanja krvi u hotelu „Kragujevac“.  

Akcija je uspešno realizovana, jer se pozivu da dođu i daju krv odazvao veliki broj građana, od kojih je prikuplјeno 107 jedinica dragocene tečnosti. Tom prilikom, građanima koji su donirali krv uručeni su simbolični pokloni, kao i po pet ulaznica za gradske bazene koje je obezbedilo Sportsko privredno društvo 'Radnički'“, poručuju iz Crvenog krsta Kragujevac, koji je ovu akciju organizovao u saradnji sa Službom za transfuziju krvi ovdašnjeg Kliničkog centra, a uz podršku lokalne samouprave. 

Iz Crvenog krsta najavljuju da će druga velika letnja akcija dobrovoljnog davanja krvi biti organizovana 15. avgusta u hotelu “Kragujevac”.

Galerija slika