InfoFoto: Limundo

NEVEROVATNA SUMA: Evo koliko je "teška" trenutna ponuda za Ronaldovu kapitensku traku na humanitarnoj licitaciji za malog Gavrila

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 31 03 2021

Kapitenska traka Kristijana Ronalda, iz revolta bačena na travu stadiona "Rajko Mitić", kada kapitenu Portugala u meču protiv naše reprezentacije nije priznat gol, na humanitarnoj licitaciji "prebacila je" vrednost ponude od 6 miliona dinara. Novac prikupljen na ovaj način ide za lečenje malog Gavrila kome je potreban najskuplji lek na svetu, odnosno suma od 2,5 miliona evra. Tako je odlučio Đorđe Vukičević, vatrogasac koji je poneo sa sobom Ronaldovu kapitensku traku.

Šestomesečni Gavrilo Đurđević bori se sa spinalnom mišićnom atrofijom. Gavrilu je za lečenje u inostranstvu neophodno 2,5 miliona evra za najskluplji lek na svetu koji se prima jednom u životu.

Aukcija traje tri dana, a završava se 2. aprila u 9,39 sati. Odvija se u saradnji Sport kluba i humanitarne organizacije “Zajedno za život” na Limundu.

O ovoj humanitarnoj licitaciji izveštavaju i svetski mediji. Možete joj pristupiti OVDE.

Senku na ovaj prelepi humani gest pokušali su da bace oni koji su davali nerealne ponude na licitaciji koja je u nekom trenutku bila "teška" i 1,28 milijardi dinara. Pretpostavlja se da je Limundo nakon provere legitimnosti određenih ponuda cenu za traku vratio na realne osnove, te je u trenutku pisanja ovog teksta (10.45 sati) aktuelna ponuda 6.001.148 dinar.

Povodom lažnih učesnika aukcije, oglasili su se i administratori Limunda:
 
"Aukcija je krenula odlično, ali je nažalost privukla i neozbiljne ponuđače koji svojim ponudama kvare ovu humanitarnu akciju. Sve ponude koje nisu ozbiljne uklanjamo i činimo sve što je u našoj moći da održimo regularnost aukcije. Da bismo sprečili ovakvo ponašanje pojedinaca, upravo smo uveli dodatni korak - verifikaciju potencijalnog kupca na ovoj aukciji. Nakon što potvrdimo da je regularan, ponuđač će moći da unese svoju ponudu. Ukoliko onaj ko pobedi na aukciji i pored svega odbije da uplati izlicitiran iznos, protiv njega može biti podneta krivična prijava. Ovim putem apelujemo na sve da na aukciji učestvuju samo oni koji žele i mogu da pomognu, jer se, podsećamo, ovde borimo za život jedne bebe."

Kako možete da pomognete Gavrilu:

Slanjem SMS poruke sa sadržajem 973 na broj 3030

Dinarski račun: 160-6000000844014-95

Devizni račun: 160600000084402853

IBAN: RS35160600000084402853

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom novca na dinarski ili devizni račun, putem linkova E- doniraj ili PayPal.

Ovo je Gavrilova priča: Neophodan mu je najskuplji lek na svetu (FOTO)