Nova vodovodna mreža u Radnoj zoni Feniks, od proleća zamena azbestnih cevi po naseljima

Četvrtak, 20 Februar 2020 10:00Autor: InfoKGIzvor: RTKFoto: RTK

U novom delu Industrijske zone, Radnoj zoni „Feniks“, zaposleni u JKP „Vodovod“ rade na postavljanju nove vodovodne mreže. Novac za ove poslove u iznosu od 27 miliona dinara izdvojen je iz gradske kase.

Deo Petrovačke magistrale i Radna zona „Feniks“ biće prepoznatljivi kao novi industrijski kompleks smešten na rubnom delu grada.

U delu Industrijske zone, radnici i mašine gradskog Vodovoda intenzivno rade, kako bi se u dogovorenom roku od 22 dana završili poslovi na postavljanju nove vodovodne mreže, na koju će biti priključen Data centar i kompanije koje će raditi na ovoj lokaciji.

Postavljanjem novih instalacija, vodom će u potpunosti biti pokrivena kompletna Industrijska zona.

Veći deo poslova je urađen, a završetak radova se očekuje do kraja ovog meseca.

Radovi se intenzivno obavljaju i u naselju Denino brdo. Na ovoj lokaciji je u toku postavljanje kišne, fekalne i vodovodne instalacije, u dužini od devet kilometara, za koju je grad Kragujevac izdvojio 187 miliona dinara.

Prema rečima nadležnih, projektna dokumentacija za rekonstrukciju vodovodne mreže u gradskim naseljima je u potpunosti završena.

Kancelarija za javna ulaganja će, na osnovu te dokumentacije, izdvojiti oko dva miliona evra, odnosno 240 miliona dinara, za zamenu dotrajalih azbestnih cevi.

U ulicama u kojima građani najčešće prijavljuju kvarove, a to je u Stanovu, u Balkanskoj ulici u Sušici, naseljima Bagremar i Bresnica i Tankosićevoj ulici u naselju Filip Kljajić, biće zamenjene stare azbestne cevi. Početak ovih radova planiran je na proleće.

Izvor/Foto: RTK

Najnovije vesti iz ove kategorije

f