InfoFoto: Pexels.com - Ilustracija

O depiliranju INTIMNE regije muškarci u Kragujevcu i dalje ćute: A evo šta kažu saloni

Autor: InfoKG
11:00 | Ponedeljak, 01 05 2023

Iako su žene te koje prvenstveno vode računa o svom izgledu, posećuju kozmetičke salone i pribegavaju različitim tretmanima s ciljem održavanja lepog izgleda i lične higijene, sve veći broj muškaraca u Kragujevcu posećuje kozmetičke salone; pre svega zbog depilacije, ali ne izostaju i tretmani lica, kao i sređivanje obrva, peta i noktiju.

Međutim, iako dosta njih posećuju salone ovakvog tipa i dalje je tabu pričati o tome i deliti svoja iskustva, pre svega o depilaciji intimne regije, što je uglavnom okarakterisano kao "ženska stvar".

Muškarci uglavnom idu u salone koji nisu najpoznatiji u gradu, kako bi izbegli gužvu i poznata lica. 

Kako kažu u salonima, manji broj njih pribegava depilaciji celog tela i to pretežno rade sportisti, pre svega vaterpolisti, zbog praktičnih razloga.

Najveći broj muškaraca u salone odlazi zbog depilacije grudi i leđa, i to u velikom broju slučajeva zbog preterane maljavosti, takozvanog hirzutizma.

Manji broj njih skida malje sa ruku i nogu.

Depilacija je za muškarce minimalno skuplja nego za žene, zbog veće potrošnje materijala. 

Ukoliko žele da srede cela leđa, muškarci treba da izdvoje od 1000 do 1500 dinara, a isto toliko je potrebno za grudi i celokupni prednji deo tela. 

Žene ređe skidaju malje sa leđa, a manji broj njih depilira zadnji deo stomaka, za koji je potrebna samo jedna tračica, tako da je samim tim i cena niža.

Za depilaciju ruku muškarci treba da izdvoje 700 dinara, za noge 1000, a depilacija lica, ispod očiju, za izvlačenje kontura brade, iznosi od 300 do 400 dinara, u zavisnosti od površine lica koja je urađena.

Depilacije ruku i nogu za žene je samo 100 dinara jeftinija, tako da je razlika u ceni minimalna.

Vrlo mali broj salona radi depilaciju intimnih delova tela kod muškaraca i to je pre svega zbog neprijatnosti samog tretmana, koja je prisutna sa obe strane.

Jedan od retkih Kragujevčana koji je pristao da nam kaže o iskustvima depiliranje intimne regije, ističe da to radi zbog preciznosti koja se postigne u salonu. Kako kaže, takvu preciznost nije moguće izvesti samostalno, u kućnim uslovima.

Kaže da mu nije bilo nimalo prijatno kada je otišao prvi put, ali da je bio primoran zbog posekotina i iritacije na koži. Međutim, vremenom se navikao, pa više takvih problema nema, ali ističe da većina njegovih drugova to obavlja samostalno zbog stida koji postoji, ali i nepredviđenih reakcija tokom depilacije.

,,Najvažnije je da odeš kod nekog pouzdanog i prijatnog, kako bi te prošla nelagoda. Treba više o tome da se priča, to nije ništa sramotno.“

U salonu u Kragujevcu u kome rade depilaciju muške intimne regije, ističu da je to znatno komplikovanije nego kod žena, pre svega zato što i sam klijent učestvuje u tome, nameštanjem svojih genitalija.

Kako kažu u salonu, propratne reakcije u vidu uzbuđenja se dešavaju retko, ali je u takvim slučajevima lakše raditi. 

Zaposleni su nam rekli da je muškarcima uvek potreban izgovor da bi došli u salon, a to je uglavnom da ih je naterala devojka ili žena.