Info

Oko 7.000 Kragujevčana starijih od 65 godina obavilo nedeljnu kupovinu i podiglo penzije uz pomoć 140 volontera

Autor: Jovana Mladenović
15:00 | Ponedeljak, 30 03 2020

Kragujevčani stariji od 65 godina, njih oko 7.000, kao i prošle nedelje, juče su od 4 do 7 sati obavili kupovinu u 55 maloprodajnih objekata. Volonteri i pripadnici Policijske uprave su im delili rukavice, zaštitne maske i dezinfekciona sredstva i usmeravali kako da se ponašaju, tako da je akcija protekla u najboljem redu. Neki od njih su ovu priliku iskoristili i da podignu penzije.

Procenjuje se da je 55 objekata u nabavci bilo oko 7.000 penzionera, dok je prošle nedelje, podsetimo, akciju iskoristilo oko 5.000 starijih od 65 godina. 

Akcija je protekla u najboljem redu, zahvaljujući volonterima i pripadnicima Policijske uprave Kragujevac, koji su dočekali kupce i savetovali ih kako da se ponašaju u vreme vanrednog stanja. Za 140 volontera akcija je počela još u 3 sata kada su u dvorištu Crvenog krsta preuzeli maske, rukavice i dezinfekciona sredstva koje su delili kupcima i krenuli put maloprodajnih objekata.

Pored toga, volonteri su jutros obišli i bankomate više banaka u gradu, s obzirom na to da su stariji sugrađani iskoristili priliku da podignu svoje penzije. 

Za penzionere Apotekarska ustanova Kragujevac je pored dežurne apoteke Bubanj koja radi 24 sata, otvorila apoteke 1. maj, Avala i Đurđevdan.

Starijima od 65 godina i ubuduće će nedeljom biti omogućena kupovina i uredno ćemo obaveštavati u kojim objektima je to moguće.

Galerija slika