Info

Oružari iz Sindikata "Nezavisnost": Štrajk naneo neprocenjivu štetu fabrici, kriv predsednik Nadzornog odbora

Autor: InfoKG
12:00 | Sreda, 07 02 2018

"Predsednik Nadzornog odbora želi da opravda kolege iz drugog sindikata za nepromišljen potez koji je doveo do destabilizacije u fabrici. Obustave rada u ovom trenutku nepotrebne su i pogubne", smatraju u Sindikatu „Nezavisnost“ fabrike "Zastava oružje". 

Sindikat "Nezavisnost" uputio je saopštenje zaposlenima, poslovodstvu i organizaciji samostalnog sindikata. Ova organizacija zastupa stav da predsednik Nadzornog odbora, ustvari, želi da opravda kolege iz drugog sindikata za nepromišljen potez koji je doveo do destabilizacije u fabrici. "Njegov obilazak fabrike i obaveštavanje zaposlenih da je poslovanje stabilno, najbolja je potvrda da su obustave rada u ovom trenutku nepotrebne i pogubne", smatraju sindikalci.

Sindikat Nezavisnost kragujevačkih Oružara je u više navrata u nadležnim ministarstvima dobio uveravanja da će preduzeća iz odbrambene industrije biti izuzete od plaćanja poreza u iznosu od 10 odsto, što je, po mišljenju Sindikata "Nezavisnost", prostor u kome će moći da se traži povećanje zarada u kompletnom iznosu, što je na godišnjem nivou mnogo više od 25.000, koje kolege iz drugog sindikata traže, navedeno je u saopštenju.

Sindikat Nezavisnost smatra predsednika Nadzornog odbora direktno odgovornim za štetne posledice, kako navode, nepotrebnog štrajka u fabrici koji je, kako se navodi u obraćanju, na osnovu pogrešnih podataka izazvao neprocenjivu štetu po fabriku oružja.