Info

OSTALO JOŠ MALO VREMENA za pomoć od 100€, prijava do sutra u ponoć

Autor: Branko Vukašinović
13:00 | Četvrtak, 04 06 2020

Svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji do sutra do ponoći mogu da se prijave za pomoć od 100 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs) ili preko kol centra, putem besplatnog broja telefona 0800/101-100. Novčana pomoć od 100 evra biće isplaćena svima do 7. juna. 

Svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji od 13. maja su u prilici da se prijave za pomoć od 100 evra posredstvom sajta Uprave za trezor (idp.trezor.gov.rs), a 15. maja i preko kol centra pozivom na broj telefona 0800/101-100. Zainteresovani se za pomoć mogu prijaviti do 5. juna, do ponoći.  

Prema rečima ministra finansija, Siniše Malog, do jutors se oko 6,2 građana Srbije, uklјučujući najstarije građane, prijavilo za vid pomoći od 100 evra.

"I jesam očekivao da će se manje lјudi prijaviti, ovo pokazuje koliko je mera bila opravdana, u centar smo pogodili šta je građanima potrebno. Želeli smo da jednu dozu optimizma prensemo i na građane Srbije, želei smo da emotivni faktor bude važan i do kraja godine budemo najbolјi u Evropi", rekao je za RTS Siniša Mali.

Inače, isplata novčane pomoći od 100 evra startovala je 25. maja za građane koji su se prijavili putem sajta Uprave za trezor ili kontakt centra, a do 7. juna će novac biti isplaćen svima. To je na svom Instagram profilu ranije objavio ministar finansija, Siniša Mali.