InfoFoto: Ilustracija

Evo kada će biti isplaćena državna pomoć od 20€

Autor: InfoKG
10:00 | Utorak, 16 11 2021

Državna pomoć od 20 evra biće isplaćena građanima 7, 8. i 9 decembra, najavio je ministar finansija Siniša Mali, gostujući na RTS-u. Građani se za 20 evra dodatne novčane podrške države mogu prijaviti do 30. novembra na portalu Uprave za trezor - idp.trezor.gov.rs. Za ovu pomoć treba da se prijave samo oni koji to u maju nisu učinili ili su u međuvremenu stekli pravo, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu. 

Prijavljivanje građana za dodatnih 20 evra počelo je juče i trajaće do 30. novembra. Za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju svi građani. 

Građani koji su se u maju prijavili za novčanu pomoć u iznosu od dva puta po 30 evra, kao i korisnici penzija, primaoci novčane socijalne pomoći i lica u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, ne treba da se prijavljuju za 20 evra dodatne pomoći države. Ostali punoletni državljani Srbije sa prebivalištem na teritoriji Republike Srbije i važećom ličnom kartom, koji se prethodno nisu prijavili, a žele da dobiju dopunsku novčanu pomoć u iznosu od 20 evra u dinarskoj protivvrednosti, kao i oni koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, bilo da su postali punoletni ili dobili državljanstvo, prebivalište i ličnu kartu, mogu da se prijave na portalu Uprave za trezor“, izjavio je ranije ministar finansija Siniša Mali.  

Građani koji treba da se prijave za 20 evra mogu to učiniti na portalu Uprave za trezor, na adresi idp.trezor.gov.rs. Ova državna pomoć biće isplaćena građanima 7, 8. i 9 decembra.

Mali je rekao da će 7. decembra 20 evra biti uplaćeno najstarijim građanima, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u zavodima za izvršenje krivičnih sakcija, a da će 8. i 9. decembra i ostali građani dobiti tu pomoć.

Ministar je dodao da najstariji sugrađani mogu da očekuju još po 20.000 dinara u februaru naredne godine, što je predviđeno i budžetom za 2022. godinu, koji će se uskoro naći pred poslanicima Skupštine Srbije.