InfoFoto: Šumadija sajam

Otvoren Sajam turizma i seoskog turizma (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
16:00 | Četvrtak, 25 11 2021

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma, 12. po redu, svečano je otvoren danas na na kragujevačkom sajmištu i trajaće do subote, 27. novembra. U okviru ove trodnevne manifestacije održava se i prodajni Sajam zimnice, al ii brojni stručni i zabavni sadržaji.

Na ovogodišnjoj manifestaciji oko 50 izlagača iz Srbije i zemalja regiona, a reč je o nacionalnim, regionalnim i lokalnim turističkim organizacijama i agencijama, predstavlja ponude za predstojeću zimsku sezonu, ali i za leto 2022. Među izlagačima su i hotelijeri, turistički centri i agencije, banjska lečilišta, seoska domaćinstva... Najviše su zastupljene turističke organizacije gradova i opština iz naše zemlje, ali i iz Crne Gore i Bosne i Hercegovine. 

Posetioci su u prilici da se upoznaju sa novom turističkom ponudom, aranžmanima za novogodišnje i božićne praznike, a obezbeđeni su i sajamski popusti. U Medija centru „Šumadija sajma“ biće organizovani stručni sadržaji iz svih oblasti savremenih tehnologija u turizmu. 

U okviru ove manifestacije organizuje se i Sajam zimnice, pa su posetioci u prilici da pazare razne đakonije koje su napravile domaćice iz gotovo svih krajeva Srbije.  

Radno vreme sajma je od 10 do 18 časova, a u subotu do 15 časova. Cena ulaza je 100 dinara. Kupovinom ulaznica posetioci su u prilici da osvoje neke od poklona koji su pripremili izlagači na ovogodišnjem sajmu. 

Manifestaciju organizuju Šumadija sajam i Gradska turistička organizacija “Kragujevac”, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i lokalne samouprave.

Galerija slika