Info

Plaćanje gradskog prevoza Mastercard KARTICAMA, promo cena 1 DINAR

Autor: Jovana Mladenović
11:00 | Sreda, 25 09 2019

Kragujevčani koji koriste javni gradski prevoz sada vožnju mogu da plaćaju Mastercard beskontaktim karticama. U cilju popularizacije, tokom novembra i decembra, ovakvim načinom plaćanja vožnja će koštati samo 1 dinar. 

Projekat su implementirali Grad Kragujevac, Apex solutions, AIK Banka i kompanija Mastercard. 

Plaćanje karata će se obavljati beskontaktno, jednostavnim prislanjanjem bilo koje Mastercard kartice na validator. Zvučni signal i poruka na displeju će označiti uspešno kupljenu kartu. Svako plaćanje je zaštićeno višeslojnim mehanizmima zaštite koji se već primenjuju za sva druga beskontaktna plaćanja Mastercard karticama. Pored beskontaknih Mastercard kartica, plaćanje u vozilima javnog gradskog prevoza moći će da obavljaju i oni korisnici koji plaćaju mobilnim telefonima. 

"Mastercard radi sa više od 100 gradova širom sveta na uvođenju elektronskih plaćanja u javni prevoz. U svim tim gradovima, elektronska plaćanja su doprinela da svakodnevno funkcionisanje grada postane brže, jednostavnije i jeftinije. Ponosni smo što možemo da, svojom tehnologijom i iskustvom, učinimo da javni prevoz u Kragujevcu, kao jedan od ključnih elemenata gradske infrastrukture, postane bolji i da se time napravi odlučujući korak ka pametnom rastu Kragujevca  i Srbije", izjavila je Jelena Ristić, direktorka za tržišta Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine kompanije Mastercard. 

"Gradska agencija za saobraćaj je napravila niz iskoraka ka zadovoljstvu svojih korisnika. Pored cene na koju GAS ne utiče, tri su ključna parametra za odabir gradskog prevoza kao svog vida svakodnevne migracije:  tačnost,  udobnost  i  informisanost. Mi smo na svim segmentima mnogo radili i uradili poslednjih dve godine kako bismo dostigli gradove svoje veličine u okruženju. A danas koristim ovu priliku da kažem da ovim činom plaćanja svim karticama Mastercard-a smo zapravo sustigli i prestigli mnogo veće gradove i sisteme čak i daleko razvijenih zemlja Evrope", rekao je direktor Gradske agencije za saobraćaj, Dušan Obradović.

"Digitalizacija je ključna konkurentska prednost u svim segmentima poslovanja u 21. veku i srpski bankarski sektor je konkurentan trendovima u Evropi. AIK Banka je kao jedna od vodećih banaka na tržištu, odredila razvoj digitalnih servisa i inovativnih projekata plaćanja kao jedno od svojih strateških opredeljenja. U ovaj projekat smo ušli kao jedan od partnera, koji će građanima Kragujevca, ali i svim posetiocima, pružiti najjednostavniji i najbrži metod plaćanja za korišćenje javnog gradskog prevoza", rekao je Bojan Pavlović, direktor sektora direktnih kanala AIK Banke.

Galerija slika