Info

Počela izgradnja NAJMODERNIJIH STAJALIŠTA, evo kako će izgledati i koje će sadržaje imati (FOTO)

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Ponedeljak, 25 05 2020

Počela je izgradnja prvog od 100 najsavremenijih autobuskih stajališta za javni gradski prevoz koja će grad dobiti do kraja ove godine. Već kroz nedelju dana Kragujevčani će u ulici Nikole Pašića imati priliku da vide i počnu da koriste ovo moderno sklonište za putnike, koje će, između ostalog, posedovati displej za digitalnu najavu dolazaka autobusa, pregledan red vožnje, kante za razdvajanje otpada, biće izdvojeno behatonom i prilagođeno kretanju osobama sa invaliditetom. U sklopu stajalište nalaziće se i kante za smeće namenjene primarnom razdvajanju otpada. 

Do kraja godine Kragujevac će biti bogatiji za 100 modernih autobuskih stajališta za javni gradski prevoz, urađenih po najvišim standardima, kako izgledom, tako i u pogledu bezbednosti putnika. Većina ovih skloništa za putnike nastaće zanavljanjem već postojećih najfrekventnijih stajališta, a neka će biti postavljena na mestima gde ih do sada nije bilo. 

U ulici Nikole Pašića već se gradi prvo, takoreći pilot stajalište, i biće gotovo kroz nedelju dana, rečeno je iz GAS-a za portal InfoKG. Tako će građani moći da vide kako će izgledati i sva ostala stajališta, za čiji se izgled, uklopljen u najsavremenije standarde, pobrinula Direkcija za urbanizam. 

Stajališta će imati transparentnu zaštitu od materijala koji garantuje bezbednost putnika, displeje za najavu dolazaka autobusa pa će putnici tačno znati za kojiko stanica stiže vozilo koje čekaju, pregledan red vožnje, siti lajt. Celina stajališta posebno će biti izdvojena behaton podlogom i prilagođena kretanju osobama sa invaliditetom. Zanimljivo je da će se u sklopu stajalište naći i kante za smeće namenjene primarnom razdvajanju otpada. 

Kako će se strogo kažnjavati lepljenje plakata, oglasa po stajalištima, i samim tim, pored modernog izgleda, ona će biti lepša.

U galeriji pogledajte fotografije - kako će izgledati nova stajališta.  

Galerija slika