Info

Počinje Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija

Autor: Branko Vukašinović
10:22 | Sreda, 19 04 2017

Sajam obrazovanja, zapošljavanja, preduzetništva i inovacija svečano će biti otvoren sutra na kragujevačkom sajmištu i trajaće do subote, 22. aprila. Manifestacija će okupiti brojne visokoškolske ustanove i škole, poslodavce, agencije za zapošljavanje i posredovanje u zapošljavanju.

Učenici i roditelji će kroz neposredan kontakt sa predstavnicima visokoškolskih ustanova i škola moći da se upoznaju sa obrazovnim profilima i smerovima koje srednje škole nude i tako lakše pronađu pravo zanimanje i smer budućeg školovanja.

Posetiocima će biti ponuđena i određena radna mesta, od sezonskih poslova do poslova sa stalnim radnim odnosom.

Preduzetništvo i inovacije će se ove godine predstaviti kako u izlagačkom delu, tako i kroz prateći program sajma.

U okviru pratećeg programa manifestacije Privredna komora Srbije- RPK Kragujevac i Šumadija sajam organizovaće dve tribine, a teme su “Podsticaj razvoja inovacija u privredi” i “Dualno obrazovanje”, dok će Udruženje “Mladi” organizovati konferenciju “Start your way up”.

Na prvoj tribini „Podsticanje razvoja inovacija u privredi“, koja će biti održana sutra od 12 sati, učestvovaće predstavnici Privredne komore Srbije – RPK Kragujevac i kompanija „ComTrade“ i „BioIRC“. Zaključci tribine bi trebalo da pruže odgovore na pitanja na koji način povećati broj inovacija, koje modalitete nagrađivanja primentiti za zaposlene koji doprinesu inovaciji i koja su očekivanja od države kako bi se podstakle inovacije.

Na drugoj tribini u petak, 21. aprila, od 12 sati biće reči o uvođenju dualnog obrazovanja u sistem srednjeg stručnog obrazovanja u Srbiji i školovanju kadrova prema potrebama privrede, pri čemu je privreda uključena od identifikovanja potreba za određenim profilom do realizacije programa praksi u kompanijama. Na tribini će učestvovati predstavnici Privredne komore Srbije, RPK Kragujevac, Politehničke škole i kompanije „RAPP Marine“. 

Kada je reč o konferenciji „Start your way up“, Udruženje „Mladi“ će tokom tri dana sajma okupiti 12 kompanija i mlade ljude koji žele da steknu i unaprede svoje znanje koje će im pomoći pri pokretanju vlastitih Start up-ova. Glavni cilj konferencije je sticanje praktičnih znanja i veština, a spajanjem teorije i prakse učesnici se osposobljavaju za otpočinjanje sopstvenog biznisa. Zainteresovani za učešće na konferenciji mogu se prijaviti OVDE.

Radno vreme sajma 20. i 21. aprila je od 10 do 18 časova, a u subotu, 22. aprila, od 10 do 15 časova. Ulaz i parking su besplatni.