InfoFoto: Milan Nikić

Posle razgovora s gradonačelnikom, prekinuta blokada puta Kragujevac-Trmbas

Autor: InfoKG
15:00 | Ponedeljak, 10 05 2021

Stanovnici Bresničke ulice u Kragujevcu prekinuli su blokadu puta Kragujevac-Trmbas, posle razgovora koji su njihovi predstavnici vodili u nedelju sa gradonačelnikom Nikolom Dašićem, piše N1.

Razgovarali smo juče sa gradonačelnikom Kragujevca i dobili čvrsta uveravanja da se projekat uređenja infrastrukture Bresničke ulice nastavlja prema projektu. Danas nećemo blokirati put Kragujevac- Trmbas”, rekao je za N1 Nenad Prodanović, stanovnik Bresničke ulice.

Meštani kragujevačkog naselja Bresnica su prošle nedelje tri dana protestovali i na jedan sat blokirali Ulicu Užičke republike, jer su nezadovoljni zanemarivanjem rešavanja komunalne infrastrukture od strane kragujevačke lokalne samouprave, koja im u svim sazivima poslednjih decenija obećava asfalt, kišnu i fekalnu kanalizaciju. Oni su pre vikend-pregovora sa lokalnom samoupravom najavili da će danas blokada puta trajati dva sata, sa mogućnošću da naredne nedelje bude blokiran most u Bresnici, što bi izazvalo kolaps saobraćaja u Bresnici i ostalim naseljima koja gravitiraju Trmbasu.

U Bresničkoj ulici živi 400 stanovnika, udaljena je tri kilometra od centra Kragujevca, dugačka je oko 800 metara, a u delu ulice urađena je samo kanalizacija. 

Izvor: N1