Info

Prioritetne ulice prohodne, ali je problem stići do njih (FOTO)

Autor: Branko Vukašinović
10:00 | Ponedeljak, 11 01 2021

Prioritetne saobraćjanice u Kragujevcu su prohodne, tvrde iz Zimske službe Javno komunalnog preduzeća Šumadija, ali građani se žale da je problem stići do njh i da ima snega na ulicama. Iz Zimske služne poručuju da su tokom noći nekoliko puta čistili prioritetne ulice, ali da je palo više od 35 centimetara snega, pa ga na njima i dalje ima. Iz Preduzeća za puteve Kragujevac poručuju da su državni putevi, koje oni održavaju na područuju Šumadija i Pomoravlja prohodni. 

U Kragujevcu od juče većim intezitetom pada sneg. Građani na društvenim mrežama komentarišu da su putare “iznenadile” snežne padavine u januara, s obzirom na to da, kako kažu, saobraćajnice sinoć nisu bile očišćene. Sa druge strane, iz Zimske službe Javnog komunalnog preduzeća “Šumadija” poručuju da su tokom noći više puta čistili prioritetne saobraćajnice, ali da na njima i dalje ima snega. 

Sve trase prioritetnih saobraćajnica su očišćene više puta, ali je tokom noći palo preko 35 centimetara snega, pa ga i dalje ima na ulicama. Svakako su sve prioritetne saobraćajnice prohodne, a ukoliko ne bude padavina u toku dana ćemo krenuti sa čišćenjem ulica drugog prioriteta”, izjavio je šef Zimske službe Javno-komunalnog preduzeća “Šumadija”, Marko Radisavljević.   

Prema njegovim rečima, ukupno devet ekipa Zimske službe JKP “Šumadija” je na terenu. Od toga, pet čisti gradske saobraćajnice, a četiri seoske. Dodaje da se ulice posipaju mešavinom soli i rizle, kojih na zalihama ima u dovoljnim količinama.     

Preduzeće za puteve Kragujevac zaduženo je za održavanje državnih puteva na teritoriji Šumadije i Pomoravlja, u dužini od 770 kilometara, i tvrde da su svi oni prohodni.  

Juče od 16 časova na snazi je treći stepen pripravnosti. Čistimo sa 20 kamiona na devet punktova. Putevi prvog i drugu prioriteta su očišćeni i tu nije bilo neprohodnih deonica. Na trećem prioritetu je bio otežan saobraćaj, ali trenutno radimo na čišćenju i tih saobraćajnica”, rekao je rukovodilac održavanja u PZP Kragujevac, Vladimir Bjelanović. 

Meteorolozi do kraja nedelje najavljuju padavine, pa nadležni apeluju na vozače da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima na putu. 

Galerija slika