InfoFoto: Arhiva/kragujevac.rs

Pripadnici službi bezbednosti uskoro u novim stanovima na Deninom brdu

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 10 03 2021

Pripadnici službi bezbednosti uskoro će se useliti u stanove na Deninom brdu, saopšteno je sa sednice Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji tih stanova.  

Na sednici Komisije za koordinaciju aktivnosti u izgradnji stanova za pripadnike službi bezbednosti, kojom je presedavala premijerka Ana Brnabić, predstavljena je realizacija 1a i 1b faze projekata državne stanogradnje u Beogradu, Novom Sadu, Kraljevu, Kragujevcu, Vranju, Nišu i Sremskoj Mitrovici. 

Razmatrane su i aktivnosti neophodne za stvaranje uslova za početak radova u drugoj fazi projekta.

Sa sednice je saopšteno da se radovi na objektima 1a faze u Novom Sadu, Kraljevu i Kragujevcu privode kraju i uskoro se očekuju prva useljenja.

Podsetimo, prema ranijim najavama u prvoj fazi u Kragujevcu je izgrađeno 216 stanova za pripadnike snaga bezbednosti na Deninom brdu, a u ostalim fazama još 756 stanova. To znači da će u okviru projekta državne stanogradnje u Kragujevcu biti izgrađeno oko 970 stanova, za koje je grad opredelio parcelu, bez naknade, od oko 10 hekatara na Deninom brdu. Ukupna vrednost ove investicije je oko 35 miliona evra, bez infrastrukturnih radova koji su zajednički trošak Republike i lokalne samouprave. Cena kvadrata ovih stanova u Kragujevcu je 430 evra bez PDV-a.  

Izvor: Vlada Republike Srbije i InfoKG