InfoFoto: InfoKG - Arhiva

Pripreme za proizvodnju STRUJADINA "veoma dinamične i sveobuhvatne"

Autor: InfoKG
12:00 | Petak, 29 09 2023

Pripreme za proizvodnju automobila na električni pogon u „Stelantisovoj“ fabrici u Kragujevcu su veoma dinamične i sveobuhvatne, a sve faze projekta realizuju se u definisanim rokovima, saznaje agencija FoNet u toj kompaniji, prenose mediji.

Nakon nultne faze koja se odnosila na definisanje strategije i planiranja proizvodnje elektrombila u fabrici u Kragujevcu, sada se, prema pisanju FoNeta, finiširaju obimni tehničko-tehnološki zahvati modernizacije i prilagođavanja opreme koja treba da obezbede „mekanu“ transformaciju proizvodnje sa konvencionalnih na automobile sa električnim pogonom.

Izvor FoNeta, koji zbog klauzule ugovora vezane za čuvanje tajnosti podataka o proizvodnji elektromobila u fabrici u Kragujevcu, nije mogao da govori o modelu koji će se proizvoditi i kada će početi prozvodnja probne serije, ali je ponovio da se i u tom delu projekta „dinamički plan poštuje u dan i u sat“.

Na pitanje FoNeta zbog čega će poslove uvoza i distribucije vozila, rezervnih delova i dodatne opreme FCA brendova, na domaćem tržištu, od 1. oktobra od FCA Srbija doo Kragujevac preuzeti OMR Grupa, sagovornik je odgovorio da je „Stelantis“ taj model primenio na većini tržišta u svetu na kojima je komercijalno prisutan, izuzimajući samo ona najveća. Takođe je rekao da je tržište Srbije i Crne Gore je među poslednjima koje od 1. oktobra dobija novog distributera.

Što se tiče zaposlenih, njih će sve preuzeti OMR koji će se oslanjati na njihovo iskustvo i duboko poznavanje tržišta Srbije i Crne Gore, rekao je sagovornik i dodao da će novi partner „Stelantisa“ od FCA preuzeti i svu poslovnu dokumentaciju koja sadrži i poverljive podatke o ličnosti. 

Izvori: FoNet i mediji