InfoFoto: kragujevac.ls.gov.rs

PROKIŠNJAVA deo krova vrtića “Crvenkapa”: Evo šta kažu nadležni kada će rešiti problem

Autor: InfoKG
09:00 | Sreda, 20 09 2023

Zbog oštećenja deo krova vrtića “Crvenkapa” prokišnjava, a posledice su vidljive na plafonima i zidovima pojedinih prostorija. Iz Gradske uprave najavljuju da će do kraja godine rešiti problem.  

Problem u vrtiću “Crvenkapa”, jednom od većih, koji funkcionišu u okviru Predškolske ustanove “Nada Naumović”, i broji oko 300 dece jaslenog i vrtićkog uzrasta i oko 40 zaposlenih. Prokišnjava deo krova, zbog oštećenja. Tragovi su vidljivi na zidovima pojedinih prostorija.  

U to su se uverili i predstavnici lokalne samouprave koji su posetili ovaj vrtić. Najavljuju rešenje problema.   

Do kraja godine ćemo početi sa radovima na saniranju i srediti prostorije koje su pogođene time. Za narednu godinu budžetom smo planirali sredstva za krečenje prostorija i uređenje unutrašnjeg dvorišta za jaslenu grupu, postaviti tartan podlogu i obnoviti mobilijar”, rekao je član Gradskog veća za obrazovanje, Dušan Aleksić.  

U ustanovi se raduju najavljenom rešenju problema.   

U prethodonom periodu otpočeli smo radove na preuređenju objekta, zamenjen je deo stolarije, grejanje prebačeno na centralno, a sređivanjem krova doprineli bismo energetskoj efikasnosti objekta. U okviru tekućeg održavanja u planu je krečenje vrtićkih prostorija”, kaže direktorka PU Nada Naumović, Milka Simić.

Iz lokale samouprave poručuju da se u ostalim gradskim vrtićima se radi na redovnom održavanju objekata i prostorija.

U prethodne tri godine mnogo više smo radili na uređenju škola i školskih objekata, a od naredne godine akcenat će biti na uređenju vrtića, dvorišta, energetskoj efikasnosti, obnavljanju hidrantske mreže”, rekao je Aleksić. 

Najavio je i da će do kraja godine početi izgradnja novog vrtića nedaleko od “Crvenkape” kojim će kapaciteti vrtića biti uvećani za oko 120 mališana. 

Ove godine budžetom je za te namene izdvojeno 60 miliona, a isto toliko je planirano i u sledećoj godini i do kraja 2024. godine dobićemo novi reprezentativan vrtić”, zaključuje Aleksić.