InfoFoto: Milan Nikić - N1

Prvaci jednog odeljenja OŠ "Živadinka Divac" treći dan ne idu u školu, roditelji dali rok direktoru

Autor: InfoKG
13:30 | Sreda, 25 01 2023

Učenici I/2 odeljenja Osnovne škole “Živadinka Divac” u kragujevačkom naselju Stanovu treći dan su van nastave, roditelji su bili danas kod direktora, a ako do petka problem celodnevnog boravka ne bude rešen, u ponedeljak deca prelaze u druge škole, saznaje N1.

Roditelji od direktora škole traže da se celodnevni boravak prebaci u produženi boravak, a odeljenski starešina, učiteljica Marija Cvejić preuzme nastavu u produženom boravku.

Deca su u svojim domovima, treći dan. Prosvetnim institucijama smo poslali mejl. Nas, roditelje, direktor je jutros pozvao na razgovor. Direktor nas je prekorio da smo na prvom sastanku sa njim, navodno, govorili neprimerenim tonom i da na poluguodištu ne može da se menja nastava. Zbog dece , zbog njihovog emotivnog stanja, zbog svoje povezanosti sa učiteljicom, mi želimo da ona peruzme predmetnu nastavu i produženi boravak. Direktor nam je rekao da će nam odgovoriti za osam dana, u zakonskom roku, a mi kažemo da deca ostaju kod kuća“, kaže za N1 Milena Bjelović, majka đaka prvaka.

Bjelović dodaje da su “roditelji dali rok, dok pisanim putem ne dobiju odgovor o ispunjenim zahtevima, klupe odeljenja I/2 ostaju prazne, a posle toga, od ponedeljka svu decu ispisuju iz škole Živadinka Divac u Stanovu“. 

Izvor: N1