Info

Sajam turizma od 26. do 28. novembra

Autor: Branko Vukašinović
14:00 | Petak, 16 10 2015

„Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma“, 7. po redu, i 3. Sajam zimnice i domaće radinosti, biće održani na kragujevačkom sajmištu, od 26. do 28. novembra. Organizatori manifestacija su Šumadija sajam, Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ i lokalna samouprava.

Posetioci sajma biće u prilici da se upoznaju sa ponudom nacionalnih, regionalnih i lokalnih turističkih organizacija iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i kantona Bosne i Hercegovine.

Turističke organizacije će prezentovati lokalne vrednosti, turističke agencije, najnovije programe za zimovanja, novogodišnje i božićne praznike, a biće i inovacija u ponudi izlagača iz banjskih i klimatskih lečilišta, zdravstveno-rekreativnih i sportskih centara, smeštajnih i ugostitelјskih objekata, osiguranja, obrazovnih ustanova i savremenih tehnologija u turizmu.

Kupoprodajni sajam zimnice i domaće radinosti je specifična ponuda kragujevačkog sajma u odnosu na ostale, a organizuju je domaćinstava i udruženja, koja se bave seoskim turizmom, zdravom hranom i starim zanatima.

Posetioci će moći da prisustvuju i brojnim promocijama i prezentacijama ugostitelјskih objekata, seoskih domaćinstava, lovačkih i ribolovačkih udruženja, kao i stručnim i edukativnim radionicama.

Za najbolјe izlagače obezbeđene su nagrade u tri kategorije, za najbolјe uređen izlagački prostor, za najuspešniju prezentaciju i za najbolјi propagandni materijal.