InfoFoto: Privatna arhiva

Saša Milošević NOVI DIREKTOR Zastava oružja

Autor: InfoKG
11:00 | Utorak, 06 06 2023

Diplomirani mašinski inženjer Saša Milošević izabran je za novog generalnog direktora Zastava oružja, jednoglasnom odlukom sva tri člana Nadzornog odbora, saznaje InfoKG. Na taj način kragujevačka namenska je posle pet i po meseci dobila direktora. 

Fabrika "Zastava oružje" u Kragujevcu, koja zapošljava oko 2.500 ljudi, 167 dana je bila bez generalnog direktora, jer je prethodnom Mladenu Petkoviću isteko mandat 21. decembra prošle godine. Kako je ranije medijima izjavio predsednik Nadzornog odbora, Ivica Marjanović bilo je imenovano lice koje zakonski zastupa društvo do izbora generalnog direktora. Taj period “bez direktora” bio je propraćen štrajkovima upozorenja pojedinih sindiklanih organizacija u kragujevačkoj namenskoj i raznoraznim optužbama. 

Poslednjih dana, pa i nedelja, situacija se smirila, a izgleda da je razlog tome, to što je posle pet i po meseci izabran generalni direktor. 

Reč je o Saši Miloševiću, diplomiranom mašinskom inženjeru, koji je od 1988. zaposlen u Zastava oružju. Obavljao je različite rukovodeće funkcije u kragujevačkoj namenskoj od proizvodnje, razvoja i marketinga…

Milošević je rođen 1963. u Kragujevcu gde je završio osnovnu i srednju školu. Obrazovanje je nastavio u Školi rezervnih oficira PVO u Zadru, a zvanje diplomiranog mašinskog inženjera, smer balistika, stekao je na Vojno-tehničkom fakultetu u Zagrebu.