Info

Stevanović o prioritetnim projektima: Severna obilaznica, kružni tok Mala Vaga, Opšta bolnica sa kardiohirurgijom...

Autor: Jovana Mladenović
13:00 | Utorak, 02 04 2019

Najavom početka predizborne kampanje pod sloganom "Ponovo svi na ovu stranu", lider Zajedno za Šumadiju, Veoroljub Stevanović, govorio je i o nekoliko od stotinak projekata koje namerava da predstavi javnosti, za koje kaže da ih je neophodno i moguće ostvariti kako bi se grad "izvukao iz katastrofe u kojoj se nalazi sada". To su izgradnja Severne obilaznice, Opšta bolnica koju bismo dobili od sadašnje Vojne bolnice i koja bi imala kardiohirurgiju, proširenje angio-sale i šok sobe u Kliničkom centru, uređenje kasarne Radomir Putnik za nove namene, kružni tok Mala Vaga i tri velike garaže. 

"Severnu obilaznicu treba da radi država, uz uključenje grada Kragujevca. Taj posao trebalo je da bude obavljen pre četiri godine po ugovoru sa Fiatom, ali sada nismo čak ni tu gde smo bili pre pet godina, sad ne znamo ni trasu", kaže Stevanović.

STEVANOVIĆ krenuo u kampanju: "PONOVO SVI NA OVU STRANU"

Vojna bolnica postala bi Opšta bolnica, predlaže Stevanović i ističe kao značajno to da bi grad Kragujevac mogao da uvede kardiohirurgiju, koju imaju samo Kamenica i Beograd. 

Tu je i projekat proširenja angio-sale i šok sobe u Kliničkom centru natkrivanjem terase.

Zanimljivo je šta Stevanović predlaže za kasarnu Radomir Putnik: "Kasarna je na površini od 9 hektara i sada je u ruševinama. To može da bude jedan fantastičan projekat za grad. Tu bi mogle da se smeste tržnica, nova zgrada pozorišta, garaža, stambeni deo, a dve zgrade bi se obnovile za objekte kulture i obrazovanja".

Izgradnju kružnog toka Mala Vaga Stevanović takođe stavlja među prioritete i kaže da je to verovatno najugroženija tačka što se tiče saobraćaja u gradu.

Za stacioni saobraćaj, odnosno izgradnju garaža, predlaže tri lokacije - kod Srca, u kasarni Radomir Putnik i centru grada.