Svaki pojedinac dužan da ovlada veštinama očuvanja zdravlja

Sreda, 24 April 2019 14:00Autor: InfoKG

Manifestacija pod nazivom "Budi i ti promoter zdravlja" organizovana je u Centru za sport i rekreaciju osoba sa invaliditetom "Iskra" povodom Međunarodnog dana zdravlja. Poruka koja je poslata je da bi svaki pojedinac trebalo da vodi računa o sopstvenom zdravlju i da je svako od nas dužan da ovlada veštinama i znanjima kako da ga očuva.

Ovaj događaj je jedan u nizu koje je tokom aprila organizovao Institut za javno zdravlje Kragujevac. Manifestacija "Budi i ti promoter zdravlja" okupila je više od 20 relevantnih institucija i organizacija iz oblasti socijalne i zdravstvene zaštite, obrazovnih i turističkih  institucija, među kojima i najmlađe učesnike Predškolske ustanove "Đurđevdan". 

Ove godine, Svetski dan zdravlja obeležen je pod sloganom "Primarna zdravstvena zaštita – osnov univerzalne pokrivenosti zdravstvenom zaštitom". Cilj manifestacije je, u duhu kampanje, i sadržan je u nazivu "Budi i ti promoter zdravlja". "Želimo da poručimo da bi svaki pojedinac trebalo da promoviše zdravlje, zdrave stilove života kroz zdravstvenu vaspitnu aktivnost. Suština koncepta promocije zdravlja je da svaki pojedinac vodi računa o sopstvenom zdravlju i da je svako od nas dužan da ovlada veštinama i znanjima kako da očuva svoje zdravlje", rekla je doc. dr Ivana Simić Vukomanović, predstavnica Centra za promociju zdravlja IZJZ Kragujevac. 

U organizaciji Instituta, uz podršku grada Kragujevca, manifestacija "Budi i ti promoter zdravlja" održava se već tri godine za redom.

Povodom Svetskog dana zdravlja Institut za javno zdravlje tokom celog aprila organizovao je niz aktivnosti – zasađena su nova stabla u Velikom parku, održana predavanja u predškolskim i školskim ustanovama i konferencija Svetski dan zdravlja.

Galerija slika

Najnovije vesti iz ove kategorije