Info

"Trentino za Balkan" produžio ugovor sa Udruženjem "Luna", krajnji cilj otvaranje Centra za mentalno zdravlje

Autor: Jovana Mladenović
14:00 | Četvrtak, 11 10 2018

Potpisan je nov trogodišnji ugovor o finansiranju programskih aktivnosti Udruženja osoba sa mentalnim smetnjama “Luna“ i italijanske Asocijacije "Trentino za Balkan", što omogućuje nastavak aktivnosti poput radionica, uključivanja korisnika u zajednicu i generalno promocije i prevencije mentalnog zdravlja. Krajnji cilj Udruženja je otvaranje Centra za mentalno zdravlje u Kragujevcu.

Ugovor su potpisali dr Suzana Perović, predsednica UO Udruženja osoba sa mentalnim smetnjama “Luna“ i Mauricio Kamin, direktor Asocijacije "Trentino za Balkan".

Potpisivanjem novog ugovora, između ostalog, obeležen je i Svetski dan mentalnog zdravlja, a cilj je promocija mentalnog zdravlja kao nacionalnog resursa, ali i poruka destigmatizacije i deinstitucionalizacije u psihijatriji. 

Udruženje “Luna“ uz podršku Asocijacije "Trentino za Balkan", grada Kragujevca i Doma zdravlja počelo je sa radom 2015. godine i predstavlja jedno od najvećih u ovoj mreži udruženja. 

"Potpisivanjem novog trogodišnjeg ugovora sa Asocijacijom potvrđujemo našu želju da nastavimo putem kojim smo pošli i dalja saradnja za nas je veoma značajna jer sve ono što smo započeli možemo da nastavimo, radionice, uključivanje korisnika u zajednicu. Naša misija jeste promocija, prevencija mentalnog zdravlja a krajnji cilj Udruženja i svih naših napora jeste otvaranje Centra za mentalno zdravlje i to je naša ideja vodilja", rekla je psihijatar dr Suzana Perović, predsednica UO Udruženja.